J.b. propune „Curajoşii anului”

2Comentarii
J.b. propune „Curajoşii anului”
ORADEA – Propunerea JB pentru titlul de excelenţă „Acte de curaj 2006” sunt doi orădeni de la Proexpedition, membri ai echipei „Transylvania Team” care a înfipt în iunie steagul tricolor pe cel mai înalt pisc din America de Nord: Mckinley (6.194 metri) din masivul muntos Denali din Alaska.

Chiar dacă orădeanul Cristian Maghiar a fost nevoit să renunţe la cota de 5.850 metri din cauza unor probleme de sănătate, pentru efortul său îl nominalizăm alături de camaradul său Szokolszky Istvan, care, urcând pe Mckinley, a devenit în iunie orădeanul care a păşit la cea mai înaltă altitudine.

În timpul ascensiunii, temerarii noştri concitadini au avut de înfruntat temperaturi de -42 de grade Celsius, alegându-se şi cu degerături.

De asemenea, viaţa în cort a fost deosebit de aspră timp de treu săptămâni, cu hrană de conservă şi apă topită din zăpadă pe spirtieră.

Pentru a evidenţia condiţiile extreme pe care le-au avut de înfruntat e suficient să notăm că orădenii au văzut un expediţionar japonez care şi-a pierdut toate degetele de la mâini din cauza degerăturilor.

„E o plăcere să atingi un vîrf, dar în spatele unei asemenea expediţii e o muncă enormă. Acolo sus fiecare căţărător simte o stare de euforie care nu se poate descrie în cuvinte. E o uşurare pentru câteva secunde, dar apoi concentrarea continuă pentru că drumul de întoarcere e la fel de important. E grandios să ajungi în vârf, dar şi mai important e să cobori sănătos”, ne declara, după reuşită, Szokolszky Istvan.

Cristian Horgos2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor