Jecmănită de sistemul sanitar

3Comentarii
Jecmănită de sistemul sanitar
DEVA – Pentru hunedoreanca Claudia Ioica, o tânără de 36 de ani, răsăritul soarelui nu mai înseamnă nimic de un an de zile . Faptul că la numai 35 de ani ochii ei au refuzat să mai vadă lumina zilei a declanşat o luptă aprigă a familiei cu această soartă crudă.

Aşa a început calvarul hunedorencei care în numai doi ani de zile a simţit umilinţă cât pentru o viaţă întreagă. Instituţile statului, care trebuiau să-i acorde tot sprijinul în această situaţie, au călcat în picioare demnitatea şi suferinţa acestei tinere.
„Viaţa îţi rezervă întotdeauna surprize, dar niciodată nu am crezut că o să mă simt un nimic în propria ţară”, spune hunedoreanca.

Drepturile românilor, doar pe hârtie
Mamă a doi copii, Claudia Ioica încearcă din răsputeri să continue lupta pentru a-şi recăpăta vederea. Povestea ei reflectă un adevăr pe care majoritatea celor aflaţi în situaţii similare îl descoperă pe propria lor piele.
După tot felul de investigaţii pe la diferite spitale din ţară, medicii din Cluj îi recomandă să meargă la Bucureşti. Toate investigaţiile care au urmat la Bucureşti şi cele două operaţii la care a fost supusă hunedoreanca au avut preţul lor. A fost nevoie ca aceasta să-şi vândă casa pentru a putea suporta costurile operaţiilor şi tratamentelor post-operatorii. „Statul nu acceptă să plătească pentru un bolnav, el numai încasează în fiecare lună contribuţiile din salariile noastre”, spune hunedoreanca. După operaţiile efectuate medicul îi recomandă să meargă la o clinică din Belgia. Toate resursele financiare fiind epuizate, Claudia apelează la împrumuturi bancare şi la prieteni. La sugestia unei prietene, merge împreună cu aceasta la câteva biserici din Deva în speranţa că vor mai reuşi să strângă nişte bani. „Am fost alungată ca un câine de la uşa parohiei de către preoteasă. Eu nu vedeam că preoteasa a deschis uşa să ies afară şi încercam să-i explic că sunt disperată şi nu sunt cerşetoare” povesteşte Claudia. Medicul care i-a recomandat operaţia în Belgia nu a scos nici un cuvânt referitor la vestitul formular E112 prin care statul ar trebui să suporte cheltuielile unei operaţii în străinătate. Mai mult, aflând de la prieteni de acest formular, şi-a întocmit dosarul necesar pentru acest formular. Medicul nu a vrut să-i semneze declaraţia că nu poate fi operată în ţară şi prin urmare tot pe cheltuiala ei merge la operaţie în Belgia.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor