Jefuitorii Poştei, judecaţi

Jefuitorii Poştei, judecaţi
Procurorii Parchetului Tribunalului Bihor i-au trimis joi în judecată, în stare de arest, pe cei doi orădeni acuzaţi că au jefuit o maşină de valori a Poştei din Oradea.

Tâlharia, pregatita minutios, s-a petrecut în seara zilei de 22 august, tinta fiind masina oprita pentru a colecta banii de la Oficiul Postal nr. 9 de pe Bulevardul Dacia. În timp ce însotitorul se afla în oficiu, soferul Postei a fost atacat cu un spray lacrimogen de catre doi barbati. De la picioarele soferului, agresorii au luat un sac cu 35.000 de lei noi care ar fi trebuit sa se afle în cutia securizata a masinii, si au fugit cu un BMW visiniu.

Unul dintre presupusii atacatori, Bimbo Miklos (26 ani), a fost identificat si retinut o saptamâna mai târziu de catre ofiterii IJP Bihor, gratie unui portret-robot realizat cu ajutorul unor martori. Totodata, a fost gasit si BMW-ul folosit la jaf si a fost identificat si al doilea atacator, în persoana lui Octavian Floruta (22 ani).

O zi mai târziu, judecatorii au emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Octavian Floruta a fost ridicat de la domiciliu, iar complicele a fost gasit, dupa o ampla actiune de cautare, într-o padure de lânga Bratca.

Cauza, instrumentata de Parchetul Tribunalului Bihor, a fost finalizata joi, când procurorii au dispus trimiterea tinerilor în judecata, sub acuzatia de tâlharie. Desi unul dintre învinuiti este fiu de patron, prejudiciul nu a fost recuperat.

Octavian Floruta si Bimbo Miklos vor fi judecati de Tribunalul Bihor, riscând pedepse privative de liberate între 7 si 20 de ani.

Cristian Horgos