J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a câştigat procesul împotriva unei edituri americane

Reactualizat la:
J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, a câştigat procesul împotriva unei edituri americane
J.K Rowling, creatoarea celebrului personaj „Harry Potter”, a câştigat procesul împotriva unei edituri americane care a publicat o enciclopedie despre Harry Potter.

Rowling şi „Warner Bros”, compania care a realizat adaptarea cinematograficã a cărţilor, au acţionat în judecatã editura pentru “denaturarea personajului şi a universului ficţional al doamnei Rowling”.

Judecătorul, care a dat câştig de cauză autoarei britanice, a considerat că editura „RDR BooKs” a încălcat drepturile de proprietate intelectuală atunci când a publicat „Harry Potter Lexicon”. Enciclopedia a fost scrisă de un fan al seriei, Steve Vander Ark. În mometul acordării verdictului, judecătorul a spus că editura americană nu a fost destul de convingătoare în folosirea corectă a personajul.

Surprinzător este că autoarea, devenită milionară după publicarea seriei”Harry Potter”, a declarat că este încântată de decizia judecătorului care i-a acordat daune în valoare de 6.750 de dolari. Potrivit Mediafax, reprezentanţii editurii americane au spus că sunt foarte dezamăgiţi de decizia judecătorului şi că îşi vor analiza opţiunile pentru viitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase