Joacă de două miliarde

Joacă de două miliarde
Anul viitor, una dintre preocuparile principale ale celor din Primarie, se anunta a fi largirea locurilor de joaca pentru copii, anunta viceprimarita Biro Rozalia. Sunt vizate spatiile rezervate copiilor din parcurile mari ale orasului dar se doreste si amenajarea unora noi, în zone deficitare din acest punct de vedere.

Viceprimarita zice ca terenul de joaca din Parcul 1 Decembrie, acum în suprafata de 500 de metri patrati va ajunge la o suprafata de 2.000 de mp, si va fi împrejmuit cu un gard viu, pentru început, urmând ca apoi sa fie platat de jur împrejur un gard cu trei sau patru porti, conform Rozaliei Biro. Acesta spune ca tot la începutul anului viitor se va largi si spatiul de joaca din Parcul Petofi pâna la 900 de mp, respectiv se va amenaja unul în Parcul Bratianu.

Alte 9 astfel de locatii sunt vizate pentru amenajare, în mai multe locuri din oras. Biro Rozalia zice ca amenajarea si dotarea spatiilor de joaca este estimata la 2 miliarde de lei, munca urmând a fi astfel planuita încât în primavara, acestea sa fie functionale.

Cristina Ghilea