Joaca leapsa cu responsabilitatea

8Comentarii
Joaca leapsa cu responsabilitatea
Factorii implicaţi la Muzeu aruncă vina unul pe altul în problema întârzierii schimbării acoperişului.

Anotimpul ploios a sosit deja. Clădirea ce va găzdui Muzeul Tarii Crisurilor nu are însă acoperisul pus la punct. Încă din iarna trecută s-au descoperit infiltraţii în podul imobilului. În cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că ţiglele montate de către CIAC în 2006 au avut o problemă din fabricaţie. Furnizorul de la care a cumpărat firma executantă a fost determinat să înlocuiască ţiglele pe cheltuială proprie, astfel încât acoperişul să beneficieze în totalitate de ţigle noi. Tot CIAC va efectua lucrările, gratuit. „Dacă se cer lucrări suplimentare, alea vor trebui plătite”, atenţionează patronul Ioan Mintaş, care nu uită să spună că lucrarea sa fusese recepţionată fără comentarii de către CJ Bihor.

Joi, în plenul CJ Bihor, şeful grupului PDL, Ionel Avrigeanu, a ridicat problema Muzeului. Avrigeanu l-a întrebat pe preşedintele Radu Ţîrle ce se întâmplă cu Muzeul: „Ce facem cu Selina? Ce facem cu acoperişul?”. Ţîrle l-a asigurat pe Avrigeanu că îl preocupă problema, însă, la rândul său, spunea că tot aşteaptă de ceva vreme ca CIAC să înceapă înlocuirea ţiglelor actuale, ce s-au exfoliat. „Ne-a încurcat foarte mult acoperişul, cu care sunt probleme majore. Am primit asigurări că se va începe chiar de mâine (azi – n.r.) la acoperiş… Însă am tot avut promisiuni. Sperăm că se întâmplă minunea…”, a reacţionat Ţîrle.

Aşteaptă unii după alţii?

De ce nu a început încă CIAC să lucreze? Ioan Mintaş spune că nu din cauza sa! „Noi am aşteptat să se hotărească de către CJ cum se execută lucrarea. Apoi, Selina nu a fost de acord să lucrăm simultan cu ei. Astfel, nu ni s-a predat frontul de lucru…”, spune Mintaş, care estimează că înlocuirea tuturor ţiglelor va dura circa trei-patru luni.

Joi, în plenul CJ Bihor existau îngrijorări cu privire la daunele pe care anotimpul le va cauza clădirii, din cauza acoperişului prost. Iată însă că Mintaş susţine că „la ora actuală nu există infiltraţii”. „Şi domnul Ţîrle recunoaşte că acum nu plouă. Problemele care au fost s-au remediat. Însă nu au fost de natură tehnică, ci organizatorică. S-au mai mişcat ţigle, tablă. Acoperişul a fost predat de către noi cu proces verbal de recepţie. Până în 2008 nu au fost probleme, când a început Selina…”, mai spus şeful CIAC, care aşteaptă şi i se predea amplasamentul de către CJ Bihor.

„Nu am lucrat în pod”

„Contractul meu de reabilitare e doar de la planşeu în jos. Noi nici nu am lucrat în pod. N-am avut nicio tangenţă cu podul”, spune directorul Selina, Călin Roman, care respinge ipoteza că şantierul Selinei de la Muzeu ar fi dereglat acoperişul. Tot Roman spune că infiltraţii sunt şi acum: „Cum să nu fie infiltraţii?!”. Directorul afirmă că firma pe care o reprezintă nu mai lucrează. Astfel, CIAC poate să se apuce de lucru.

CĂLIN CORPAŞ

Reabilitarea Muzeului treneaza

Reabilitarea Muzeului treneaza8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor