Job Shadow Day la Mihai Viteazu

Doresc să îi ajute pe elevi să înveţe ce înseamnă munca într-o companie şi cum funcţionează o companie.

Peste 100 de elevi, din liceul: Colegiu Tehnic „Mihai Viteazul” şi 30 de companii din Oradea participă la Job Shadow Day (www.jobshadow.ro). Aflat la a 8-a ediţie în România, evenimentul face parte din programul internaţional Job Shadow Day care se lansează anual pe 2 februarie în Statele Unite ale Americii, prin parteneriat între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional. Scopul principal al proiectului este promovarea unei mai bune înţelegeri a funcţionării unei companii şi a ce înseamnă munca într-o companie, de către elevii de liceu.

În lumea reală

În acest an, în program participă peste 200 de instituţii de învăţământ din ţară şi 10 000 de elevi din oraşele: Alba Iulia, Baia Mare, Bârlad, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Timişoara.Programul JobShadow Day facilitează accesul elevilor la lumea reală a locurilor de muncă într-o economie de piaţă şi susţine implicarea companiilor şi instituţiilor publice, de la manageri la angajaţii din departamente, în procesul de mediatizare a posibilităţilor pe care tinerii le au pe piaţa muncii. Programul încearcă să ofere tinerilor răspunsuri la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?” iar companiilor la întrebările: „Cum vor fi viitorii angajaţi? Cu ce cunoştinţe pleacă din şcoală?”, Ce aşteptări au tinerii de la viitoarea lor carieră?” „Dinamica locurilor de muncă pe piaţă în ultimii ani este fascinantă. Şase din cele «zece cele mai căutate joburi în 2009», nici nu existau în 1999. Prin astfel de programe de orientare profesională elevii pot afla ce înseamnă să fii un profesionist şi ce oportunităţi au ”, declară Alexandru Gotcă – manager programe de orientare profesională la Junior Achievement Romania.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !