„Job shadow”, si dupa gratii

„Job shadow”, si dupa gratii
Penitenciarul găzduieşte acţiuni educative, atât pentru liceeni cât şi pentru proprii „şcolari”.

La solicitarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, trei liceeni din cadrul acestei instituţii au participat joi, în Penitenciarul Oradea, la o etapă din cadrul programul «Job Shadow Day», program care urmăreşte familiarizarea şi contactul direct al tinerilor cu lumea profesiunilor.

„Scopul proiectului este de a-i ajuta pe elevii de liceu să se orienteze în carieră prin prezenţa lor efectivă în instituţie, pe parcursul unei zile, ca «umbră» a unui angajat a cărui carieră este aceea pe care elevul şi-ar dori-o în viitor”, explică subcomisarul Adrian Bungău, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea. La finalul programului s-a aplicat un chestionar de evaluare şi au fost diseminate impresiile participanţilor.

Expo primăvăratic

Mai notăm că luni Penitenciarul Oradea va organiza expoziţia „Dor de primăvară”. Expoziţia va conţine obiecte specifice mărţişorului, care au fost confecţionate în orele de Abilităţi Practice şi Educaţie Tehnologică ale claselor I-IV din cadrul penitenciarului Oradea, precum şi în cadrul activităţilor de Hobby, derulate cu persoanele private de libertate cu înclinaţii şi aptitudini artistice.

„Obiectivele acestor acţiuni sunt: stimularea activităţilor creative, asigurarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber în vederea detensionării deţinuţilor, formarea şi dezvoltarea unor aptitudini şi deprinderi care să contribuie la creşterea încrederii în propria persoană”, mai informează subcomisarul Bungău.

Următoarea expoziţie va avea ca tematică Sărbătoarea Paştelui.

C.H.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !