Job-uri pentru români în Germania

De Dan Birta
Reactualizat la:
Job-uri pentru români în Germania
Oferta este pentru domeniul hotelier – gastronomic, dar şi pentru muncitori calificaţi în alte meserii.

Românii care cunosc limba germană au şansa de a se angaja în Germania. Eures România dispune de 40 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Selecţia pentru aceste posturi va avea loc la București în data de 24 martie 2016. Companiile Europa Park şi McDonald’s oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: ospătar (10 posturi), barman (10 posturi), bucătar (10 posturi) și personal în industria gastronomiei de sistem (10 posturi).

Condiţii şi salariu

„Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu sau fără experienţă îndelungată în domeniu şi cunostinţe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidaţii trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, precum şi cunostinţe de limba germană, nivel A2”, transmite Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Angajarea se face pe o perioadă de 8 – 9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar şi barman, 1.900 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar si de 1400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Alte meserii

Altă oferă de 35 de posturi, tot prin Eures, este pentru muncitorii calificaţi în diverse meserii: sudor MIG – MAG, WIG (7 posturi), lucrător calificat în producţie – industria automobilelor (7 posturi), hamal (6 posturi), operator CNC (5 posturi), electrician (5 posturi), operator stivuitor (5 posturi). Selecţia pentru aceste posturi va fi organizată la Sibiu în perioada 22 – 23 martie 2016.

Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, precum si cunostinţe bune de limba germană – nivel B1.

Salariul oferit este de 8,80 – 11,88 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, la care se adaugă diferite bonusuri, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată. Se oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

„Persoanele cu domiciliul în judeţul Bihor, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului Eures din cadrul agenţiei, strada Transilvaniei nr.2, telefon 0359.800.960, pentru a fi înregistrate în baza de date entru muncă în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, a precizat directorul executiv al AJOFM Bihor.

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul AJOFM Bihor); copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni); CV model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni) şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !