Job-uri pentru studenţi

Job-uri pentru studenţi
DEVA – Europarlamentarul hunedorean Monica Iacob-Ridzi a propus ieri Comisiei Europene lansarea unui program pentru studenţi, prin care aceştia să poată obţine locuri de muncă în toate statele membre ale UE.

Modelul ar fi cel oferit de programul Work and Travel derulat de SUA. „Trebuie să le oferim acestor tineri şansa de a obţine un loc de muncă în orice ţară din Europa printr-un program similar care să acopere toţi paşii, de la obţinerea permiselor necesare în statele care au impus perioade tranzitorii de acces pe piaţa muncii, până la găsirea efectivă a unui loc de muncă”, a declarat europarlamentarul român.

 

Ideea unui program Work and Travel european poate fi pusă în practică printr-un proiect pilot al UE. Proiectele pilot pot fi lansate de Comisie sau de Parlamentul European în cadrul procedurii bugetare a UE. Monica Iacob-Ridzi îşi propune să înainteze un amendament la bugetul UE prin care să creeze linia bugetară pentru finanţarea costurilor unui astfel de program. Ideea ar putea să aibă succes în condiţiile în care în Comisia Europeană se discută foarte mult pe tema mobilităţii crescute a forţei de muncă şi a beneficiilor pe care le poate avea economia europeană. La nivelul Uniunii Europene există deja o serie de iniţiative destinate mobilităţii forţei de muncă, cum este reţeaua EURES, în cadrul căreia sunt publicate locurile de muncă disponibile în ţările UE.

Un program reuşit
Work and Travel este un program de schimb intercultural reglementat de guvernul american, care permite studenţilor şi absolvenţilor de facultate să lucreze pe o perioadă determinată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. În 2007, peste 7000 de studenţi români au plecat în SUA prin programul Work and Travel. Ei au contribuit la Produsul Intern Brut al ţării noastre cu peste 35 de milioane de dolari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !