Jobshop in premiera la Timisoara, pentru persoanele cu handicap

De Marcel Hoster
Bursa muncii pentru persoanele cu handicap
Bursa muncii pentru persoanele cu handicap
Acţiune în premieră, la Timişoara, destinată angajării de persoane cu dizabilităţi. Mai multe asociaţii, împreună cu AJOFM Timiş au organizat o bursă a locurilor de muncă destinată acestei categorii sociale defavorizate.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş a organizat un târg de locuri de muncă special dstinat angajării persoanelor cu handicap.

Evenimentul a fost susţinut de către Federatia ONPHR- Organizatia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, în parteneriat cu ASSOC – Asociatia Profesională Neguvernamentală de Asistentă Socială, C.N.P.D. – Confederatia Natională a Persoanelor cu Dizabilităti (Partener transnational – Grecia), CREFOP – Fundaţia “Centrul de resurse pentru Educaţie şi Formare Profesioală”, SC Euro Link Consultants şi face parte din proiectul „RESCUE – Înfiinţarea unei Reţele de Economie Socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilităti, pornind de la experienţe şi bune practici în Uniunea Europeană”.

“Au fost înscrise cinci firme care au oferit 70 de locuri de muncă”, am aflat de la Liviu Neguţ, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş. Chiar dacă numărul firmelor înscrise poate părea mic acţiunea în sine este un pas înainte pentru această categorie socială defavorizată.

Proiectul în cadrul căruia a fost organizat evenimentul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axă Prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul “Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul „RESCUE” are ca obiectiv major dezvoltarea mecanismelor şi instrumentelor necesare sprijinirii persoanelor cu dizabilităţi pentru integrarea/ reintegrarea pe piaţa muncii. Astfel, proiectul oferă oportunităţi pentru participarea persoanelor cu dizabilităti pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă, contribuind în acelaşi timp şi la îmbunătăţirea cadrului instituţional şi legislativ.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !