Joburi pentru romani in Italia

Joburi pentru romani in Italia
Cetãtenilor români care doresc sã lucreze în Italia le stau la dispozitie 49.000 de locuri de muncã sezonierã.

Ministerul Muncii si Politicilor Sociale din Italia a emis recent o circularã cu privire la programarea contingentelor de intrare a lucrãtorilor extracomunitari pentru anul în curs. Potrivit comunicatului semnat de secretar de stat Daniela Andreescu, pentru munca subordonatã nesezonierã s-au pus la dispozitia românilor peste 70.000 de slujbe. 44.000 dintre acestea sunt pentru munca domesticã, 9.500 în constructii, 13.500 în alte sectoare de productie, 1.900 pentru convertirea permisului de sedere pentru studiu, în permis de sedere pentru muncã subordonatã si alte 1.950 pentru transformarea permisului de sedere pentru pregãtire profesionalã în permis de sedere pentru muncã.

Posturi de conducere

Existã si posturi alocate personalului de conducere si celor cu înaltã calificare, însã numãrul acestora este redus (800). Persoanele care sunt în Italia la studiu si doresc sã îsi schimbe permisul de sedere într-unul adecvat muncii autonome dispun de 1.400 de astfel de locuri. Atributiile angajatorului italian sunt acelea de a depune o cerere tip, prin postã, cãtre Ghiseul Unic pentru Imigrare, pentru autorizarea angajãrii cetãteanului român. Persoana interesatã trebuie sã obtinã viza de intrare pentru muncã de la misiunea diplomaticã a Italiei din România.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !