Jocuri, muzică şi comunicare în Clubul de vară

Jocuri, muzică şi comunicare în Clubul de vară
Micuţii de la Casa Minunată au profitat de soare, de aer şi de activităţile Clubului de vară.

Cât timp părinţii lor au fost la lucru, micuţii înscrişi la Clubul de vară organizat de Grădiniţa Casa Minunată au profitat de soare, de activităţile în aer liber şi de cele de la clasă. Timp de patru săptămâni, copiii au stat departe de calculator, tablete şi televizor şi au participat la jocuri pe echipe, concursuri, au explorat lumea fructelor şi a legumelor, dar şi lumea personajelor Disney şi au învăţat să comunice.

Program

În prima săptămână (din 4-8 iulie), copiii au aflat de ce sunt sănătoase fructele şi legumele în alimentaţie, iar educatoarea Anamaria Pop-Cotuna le-a satisfăcut curiozităţile legate de alimentaţia sănătoasă. Cu ajutorul educatoarei şi a asistentelor Eniko Laszlo şi Edit Csoka, micuţii au realizat lucrări practice pe această temă. Totodată, ei şi-au demonstrat calităţile actoriceşti punând în scenă povestea ,,The red ripe strawberry and hungry bear’’.

20160720_101803

În cea de-a doua săptămână a lunii iulie, cu ajutorul educatoarei Ioana Corha şi al asistentelor Eniko Laszlo şi Edit Csoka, copiii şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare şi au înţeles avantajele folosirii unei comunicări asertive. Un alt obiectiv al cadrelor didactice a fost rezolvarea conflictelor la preşcolari. Educatorii au propus jocuri didactice, precum: ,,Semaforul’’, ,,Uite cum se poartă el’’ etc.

În săptămâna a treia, ei au făcut cunoştinţă cu personajele Disney. Educatoarea Liana Hodişan, împreună cu asistentele Eniko Laszlo şi Edit Csoka, au organizat un mic carnaval Disney şi au realizat lucrări practice legate de această temă.

20160720_102605

Înainte cu o săptămână de a pleca în vacanţă, ei au înţeles de ce este sănătoasă mişcarea pentru organism, indiferent de vârstă. Educatoarea Bianca Besu a pregătit pentru ei jocuri şi întreceri sportive. De asemenea, prichindeii au învăţat ce înseamnă să concureze în echipă şi cum trebuie să respecte reguli de grup.

,,Am venit în sprijinul părinţilor care nu aveau cu cine să-şi lase copiii atâta timp cât ei erau la serviciu. De fapt, Clubul de vară s-a născut tocmai la solicitarea părinţilor. Le-am propus copiilor un program complex de activităţi distractive şi creative. Am încercat să oferim o atmosferă de vacanţă, relaxată, în care copiii au avut parte de multe jocuri. Cei care frecventează programul After School, cu ajutorul colegului nostru Adrian Săteanu au reuşit să facă loc în programul lor şi temelor de vacanţă, pe lângă jocuri şi alte activităţi. Totodată, Sorina Rostaş, o elevă de la Liceul de Arte din Oradea care în anul 2014 a ajuns în finala concursului televizat X-Factor, a făcut ore de muzică cu copiii’’, a declarat Adriana Du Plessis, directorul Casei Minunate.

20160720_101343

Deşi locurile sunt puţine, înscrierile pentru anul şcolar 2016/2017 continuă încă la Casa Minunată, la fel cum şi înscrierile pentru programul ,,Aftel School’’.

,,Pentru programul After School, la finalul orelor de curs preluăm copiii de la şcolile la care învaţă, servesc masa de prânz la noi, au câteva momente de relaxare, respectiv sport, după care, până la orele 18:00 îşi fac temele. La teme ei sunt ajutaţi de două cadre didactice’’, a explicat Adriana Du Plessis.

Programul After School este frecventat de copii din clasele I-IV, iar înscrierile se fac până în 5 septembrie. Detalii despre înscrieri se pot afla de pe site-ul www.casaminunata.org.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !