Jocurile de noroc n-au avut noroc

4Comentarii
Jocurile de noroc n-au avut noroc
100 de persoane munceau fără forme legale la 18 angajatori din domeniul jocurilor de noroc.

Sălile de jocuri de noroc au intrat în vizorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor. Astfel, nu mai puţin de 100 de persoane au fost descoperite că munceau fără forme legale de angajare în acest domeniu. Şi asta doar în perioada 22 – 24.02.2011, când ITM Bihor a verificat 53 de angajatori care operau în domeniul jocurilor de noroc. „În cadrul campaniei, au fost sancţionaţi un număr de 36 angajatori, fiind aplicate un număr de 54 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 345.500 lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul – şef al ITM Bihor.

Au fost identificaţi un număr de 18 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 100persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 18 amenzi în valoare totală de 314.500 lei.

Deficienţe

Au fost constatate 258 de deficienţe, fiind dispuse tot atâtea măsuri pentru remedierea lor. Deficienţele constatate se referă la: neîncheierea contractelor individuale de muncă; netransmiterea REVISAL; neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă; neachitarea drepturi salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală; nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte, etc.

În ceea ce priveşte gravitatea nerespectării reglementărilor legale şi nivelul ridicat al sancţiunilor aplicate, pe această cale atragem atenţia angajatorilor că proiectul de lege privind modificările Codului Muncii prevede înăsprirea acestora”, a subliniat Nicolae Hoduţ.

Cuantumul amenzilor contravenţionale pentru fiecare lucrător fără forme legale va creşte de la 3.000 – 4.000 lei până la 10.000 – 20.000 lei, iar pentru utilizarea a mai mult de trei lucrători fără forme legale se prevede posibilitatea pedepsei cu închisoarea sau amenda penală. De asemenea, se propune ca şi persoanele care acceptă să muncească fără încheierea unui contract de muncă să fie sancţionate cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

D.B.

Taguri: , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor