Jocurile Olilmpice la Lotus Center Oradea

De Veronica Bursaşiu
Jocurile Olilmpice la Lotus Center Oradea
Fetele coregrafului Maris Puşcov au făcut pledoarie pentru mişcare, pentru viaţă sănătoasă, pentru olimpism.

Jocurile olimpice de la Londra au avut corespondent la Oradea. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, desfăşurate în perioada 26 iulie-12 august, a fost organizată “Olimpiada Lotus Center”. Organizatorul evenimentului, Beatrice Szuhai, responsabil marketing la Lotus Center, a introdus asistenţa în atmosfera jocurilor olimpice, prezentând un istoric al acestora.

Jocurile se desfășurau la fiecare patru ani, vara, în zilele sărbătorilor lui Zeus, în nord-vestul Peloponesului, în câmpia Olimpia. Participau doar bărbații de origine grecească în timp ce femeilor nu le era permisă prezența nici ca spectatoare. De asemenea, doar cetățenii liberi erau admiși, sclavii fiind excluși.

Organizarea jocurilor, judecarea rezultatelor și decernarea premiilor se făceau de către magistrați numiți Helladonike. Jocurile durau cinci zile și începeau cu o procesiune solemnă și cu jertfe, cu defilarea concurenților și jurământul olimpic. În ziua a doua avea loc întrecerea tinerilor de 18-20 ani după care, în ziua a treia întreceri de alergare, lupte, pugilat și pancrațiu. Cea mai disputată probă, cea de pentatlon avea loc în ziua a patra urmată de întrecerile „hoplitodorilor” (oameni înarmați), alergările de care și călăria. De-a lungul timpului, ordinea întrecerilor s-a modificat de nenumărate ori.

În ziua a cincea erau premiați învingătorii (Olimpionike, învingător la Olimpia) care primeau o cunună din ramuri de măslin sălbatic. Cei care își mențineau titlul de campion la mai multe ediții succesive sau erau câștigători a mai multor jocuri care se desfășurau pe teritoriul Greciei se numeau periodonikes. Timp de două ore, micile gimnaste antrenate de Maris Puşcov şi Cristian Budai la Fit Dance Vogue Center i-au invitat pe orădeni să facă mişcare şi au făcut demonstraţii de gimnastică, sportul care a adus românilor cele mai mari satisfacţii şi cele mai multe medalii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !