Johnson Control isi opreste activitatea la Timisoara

De M. Hoster
Reactualizat la:
Inchiderea activităţii va avea loc la finalul lunii aprilie 2013
Inchiderea activităţii va avea loc la finalul lunii aprilie 2013
Veşti proaste pentru economia timişoreană. Compania Johnson Controls a anunțat oprirea activității la fabrica de spumă pentru scaune destinate autovehiculelor pe care o deţinea la Timişoara. Mai precis, este vorba de secţia cumpărată de la cunoscuta fabrică Spumotim, închiderea activităţii urmând să aibă loc la finalul lunii aprilie 2013.

Motivaţia deciziei este legată de scăderea comenzilor din domeniul auto. “Volumele produse în industria auto din Europa sunt în continuă scădere.

Din cauza situaţiei dificile în care se află piaţa, Johnson Controls a luat decizia de a opri activitatea în fabrica de spumă din Timişoara pentru o perioadă nedeterminată, în contextul volumelor de producţie foarte scăzute și capacității de utilizare reduse a fabricii”, a declarat Matthias Gross, director de operațiuni al fabricilor de spumă Johnson Controls Automotive Seating din Europa. 

“Nu ne-a fost uşor să luăm o astfel de decizie. Din păcate, însă, condiţiile actuale ale pieţei au făcut ca această hotărâre să fie una necesară”, a adăugat Matthias Gross. Johnson Controls a informat reprezentanţii echipelor manageriale, angajaţii, clienţii şi furnizorii fabricii asupra deciziei luate. Compania va colabora cu o agenţie de recrutare pentru a sprijini cei 167 de angajaţi ai fabricii să îşi găsească noi locuri de muncă.

Update. Spumotim îşi continuă activitatea, independent de cea a societăţii Johnson Controls

Societatea timişoreană Spumotim SA a anunţat că activitatea acesteia continuă, fără nicio legătură cu decizia Johnson Controls de a închide unitatea de la Timişoara. Cea din urmă societate îşi desfăşura producţia în spaţii închiriate de la Spumotim, iar închiderea activităţii acesteia nu are legătură cu cea a firmei timişorene. Mai mult, Spumotim a anunţat că are în strategie dezvoltarea activităţilor de producere a unor produse speciale.

“Datele din acest comunicat din media despre închiderea activităţii sunt oficiale şi NU se referă la SC Spumotim SA Timişoara. Informaţiile apărute, împreună cu poza clădirii Spumotim sunt în legatură cu activitatea de producţie a SC Johnson Controls SRL Timişoara, care a anunţat personalul muncitor şi TESA că se închide fabricaţia la data de 18 aprilie 2013, situaţie care nu are nici o legatură cu activitatea Spumotim SA, care lucrează şi îşi desfăşoară activitatea ca şi până în prezent. Dimpotrivă, chiar are în strategia sa dezvoltarea activităţilor de producere a poliuretanilor flexibili de tip eter şi ester, spume poliuretanice cu peliculă integrală, spume poliuretanice speciale şi pentru izolaţii fonice şi termice, reciclarea spumelor în diverse domenii.

Johnson Controls îşi desfăşoară activitatea în Spumotim în spaţii închiriate.

În consecinţă, vă rog să luaţi act de faptul că SC Spumotim SA Timişoara lucrează în continuare cu aceeaşi seriozitate, cu acelaşi obiect de activitate şi încrederea ca cerinţele clienţilor noştrii sunt ţinta noastră permanentă şi satisfacerea acestor cerinţe este o onoare şi în acelasi timp o obligaţie pentru noi toţi cei ce aparţinem familiei SC Spumotim SA Timişoara”, am fost informaţi de către cei de la Spumotim.

Citeste si: Buretele de la Timisoara, in noile autoturisme produse de Ford la Craiova0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !