Joi, concert Liszt la Filarmonică

Joi, concert Liszt la Filarmonică
Joii, 3 februarie, la Filarmonica de Stat Oradea, în sala de concerte Sala de Concerte „Enescu-Bartók” va avea loc un concert simfonic aniversar Liszt, începând cu ora 19.

Redăm mai jos un comunicat de presă emis de Filarmonica de Stat:
Anul 2011 printre altele este an aniversar Liszt împlinindu-se 200 de ani de la naşterea compozitorului. Cu această ocazie Filarmonica are în vedere pe tot parcursul anului îmbogăţirea programelor stagiunii cu lucrările compozitorului romantic. Primul moment aniversar în acest sens va fi concertul nostru din data de 3 februarie, pentru care l-am invitat pe dirijorul Ligeti András (Ungaria), specialist în interpretările Liszt, fost dirijor al Orchestrei Radio Budapesta, precum şi al Orchestrei Simfonice Matáv, actualmente şef de catedră la secţia de dirijat a Academiei de Muzică din Budapesta (care de altfel poartă numele fondatorului: Liszt). Solistul concertului va fi tânărul pianist clujean Demény Balázs, student la Academia de Muzică din Budapesta, un talent de excepţie, pe care publicul orădean îl poate cunoaşte din anii precedenţi din interpretările Concertului nr. 3 pentru pian de Bartók, precum şi al Dansului macabru semnat tot de Liszt.
Porgramul cuprinde:
  • Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în Mi bemol major – una din cele mai populare compoziţii concertante ale lui Liszt
  • Simfonia Faust – cea mai valoroasă compoziţie simfonică de Liszt, totodată o lucrare de excepţie şi în ceea ce priveşte dimensiunile ei, precum şi complexitatea tehnică şi conţinutul poetic.
Concertul este realizat cu parteneriatul Societăţii Muzicienilor Maghiari din România şi cu sprijinul Fondului Naţional Cultural din Ungaria.
Abonamentele sunt valabile, biletele se găsesc la caseria instituţiei, str. Moscovei, nr. 5, informaţii la nr. tel.: 0259-430.8530Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !