Joi începe testarea Ro-Alert. ISU va trimite mesaje pe telefoane

De Otilia Șandor
4Comentarii
Joi începe testarea Ro-Alert. ISU va trimite mesaje pe telefoane
De joi încep testările pentru operaționalizarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență — RO-ALERT . Acestea vor viza și unitățile administrativ – teritoriale ale județului Bihor.

Vom primi mesaj pe telefoane

Joi, 20 septembrie, între orele 17:00 – 19:00, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va transmite un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT, către populația din unități administrativ- teritoriale situate în zona de est a județului. Astfel, persoanele aflate în zona vizată, care au telefoanele configurate pe portalul RO- ALERT, vor primi pe terminalele mobile conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, notificări cu mesajul: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Departamentul pentru Situații de Urgență – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.”

Pompierii anunță că nu doar joi va avea loc testarea Ro-Alert ci și în perioada 21 – 24 septembrie a.c., dar la nivelul județului Bihor, transmițând populației mesajul pentru testarea sistemului RO-ALERT (“Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bihor.”) , după cum urmează:

Vineri, 21 septembrie, între orele 10.00 -12.00, mesajul va viza localitățile Salonta, Săcueni, Beiuș și Aleșd, iar în intervalul orar 17.00 -19.00, Oradea, în zona situată pe malul drept al Crișului Repede;

Luni, 24 septembrie, în intervalul orar 10.00 -12.00 sau 17.00 -19.00, mesajul pentru testarea sistemului RO-ALERT va fi difuzat în toate unitățile administrativ- teritoriale ale județului.

În data de 26 septembrie, pompierii vor continua testarea sistemului RO-ALERT, inclusiv la nivelul județului Bihor.

Mr. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor, a explicat că transmiterea acestor mesaje de tip Cell Broadcast sunt destinate avertizării și alarmării populației pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în situaţia în care viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent: fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atacuri teroriste sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Pentru a fi informaţi prin aceste mesaje, cetăţenii trebuie să îşi configureze telefoanele, accesând https://ro-alert.ro, secţiunea Configurare telefon.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat, selectarea terminalelor făcându-se după zona în care se manifestă o urgenţă majoră, astfel că mesajul va fi recepţionat doar de populaţia aflată în celula respectivă.

Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon ale utilizatorului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor