Jos cablurile de pe fatade!

8Comentarii
Jos cablurile de pe fatade!
Municipalitatea porneşte o nouă campanie care-i vizează pe proprietarii din Centrul istoric.

În termen de şase luni, orădenii proprietari de imobile în zona centrală a Oradiei ar trebui să rezolve birocraţia pentru debarasarea faţadelor de cabluri şi aparate de climatizare, urmând ca în maxim 36 de luni de la aceasta să termine şi cu lucrarea propriu-zisă. Alternativa ar fi amenda contravenţională cuprinsă între 500 şi 2.500 lei, conform proiectului de hotărâre propus legislativului local de instituţia Arhitectului Şef.

Aceste prevederi fac obiectul unui nou regulament de amplasare a reţelelor/intalaţiilor/aparatelor pe faţadele imobilelor din Oradea, care vine să-l modifice pe cel adoptat în 2004. Documentul s-a aflat ieri pe masa aleşilor locali cu ocazia unei şedinţe extraordinare a Legislativului.

Astfel, în Centrul istoric, „amplasarea aparaturii conexe reţelelor pe faţadele imobilelor se va face exclusiv îngropat la firidă, în cazul amplasării spre domeniul public sau aparent, astfel încât să nu afecteze vizibil imaginea urbană, pentru celelalte faţade”, se arată în noul regulament.

În curţile interioare

De asemenea, este interzisă amplasarea de aparate de climatizare pe faţadele de la stradă, acestea trebuind montate spre curţile interioare. Excepţie fac blocurile mai înalte de trei etaje, unde este permisă montarea aparatelor în balcoane, logii sau aliniat pe verticală, la fila ferestei. Pentru orice variante alternative, proprietarul trebuie să obţină avizul Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CMUAT).

Răspunderea pentru punerea în operă a acestor prevederi aparţine atât proprietarilor cât şi firmelor sau societăţilor furnizoare de servicii. „În termen de şase luni de la aprobarea regulamentului, furnizorii de servicii şi proprietarii de imobilele vor obţine avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare dezafectării şi repoziţionării tuturor reţelelor şi aparaturii conexe de pe faţadele situate în perimetrul Ansamblului urban – Centrul Istoric Oradea şi de pe arterele principale. Lucrările de repoziţionare a reţelelor vpr începe în termen de 12 luni şi se vor finaliza în maxim 36 de luni de la obţinerea autorizaţiei de construire”, prevede regulamentul.

Regulamentul prevede alte termene pentru situaţiile în care reamplasarea reţelelor presupune distrugerea
 
Cristina Ghilea8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor