Jucării periculoase în Bihor

Jucării periculoase în Bihor
ORADEA – Amenzi în valoare de 73.000 lei a aplicat Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor agenţilor economici care nu respectă prevederile legale la comercializarea jucăriilor.

În cursul săptămânii trecute inspectorii OJPC Bihor au verificat 14 operatori economici constatându-se abateri la toţi. „Au fost încheiate 14 procese verbale de constatare a contravenţiei şi au fost oprite temporare de la comercializare produse în valoare de de 7.486 lei“, a precizat Cristiana Bigan inspector şef adjunct.

Deficienţe

Au fost verificate nu mai puţin de 863 de jucării fiind constatate abateri în ceea ce priveşte imprimarea în loc vizibil, lizibil şi durabil a denumirii sediului producătorului, ale reprezentantului autorizat sau ale importatorului. De asemenea, şefa OJPC Bihor spune că la operatorii economici verificaţi s-au regăsit jucării cu piese mărunte la care nu exista avertismentul „Atenţie a se utiliza sub supravegherea unui adult” sau acest avertisment nu era tradus în limba română. La importatorul „China” verificat, în documentaţia de conformitate a jucăriilor nu sunt trecute adresele tuturor spaţiilor de depozitare. La acelaşi imprtator verificat, la o parte din jucăriile aflate în depozit, nu este indicat tipul jucăriilor, ci numai mărimea, precum şi avertismentele pentru fiecare categorie de jucării, deşi în documentele furnizate de producător exista o descriere a elementelor prin care producătorul asigura aonformitatea cu modelul aprobat.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !