Jucării scoase de pe piaţă

Jucării scoase de pe piaţă
REŞIŢA – Lucrătorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Caraş-Severin au desfăşurat, recent, 33 de acţiuni de control, dintre care 13 au fost bazate pe sesizările şi reclamaţiile consumatorilor.

În urma controalelor, s-a constatat că doar 17 agenţi economici au încălcat legislaţia în domeniu, aceştia comercializând, de la începutul anului, produse cu abateri în valoare de 6.359 lei, care nu au fost retrase însă de pe piaţă.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 22.000 lei, din care, până acum, au fost încasaţi doar 9.000 lei. Alături de controalele tematice, impuse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, au fost efectuate şi controale de supraveghere a pieţei bunurilor alimentare, nealimentare şi a prestărilor de servicii.

În acest domeniu au fost efectuate zece controale şi aplicate amenzi în valoare de 13.000 lei. De asemenea, în prezent, se desfăşoară şi un control tematic privind existenţa pe piaţă a jucăriei Fashion fun-Leila care nu corespunde normelor în vigoare. Până acum, au fost controlaţi 11 agenţi economici şi aplicate amenzi de 2.000 lei.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !