Jucăriile la control!

Jucăriile la control!
ORADEA - Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor au controlat, joi, jucăriile comercializate în Piaţa Cetate. În urma acţiunii au fost depistate jucării care nu indeplineau condiţiile şi exigenţele minime de siguranţă. Aceste jucării neconforme vor fi scoase de la comercializare. VIDEO 

În cadrul acţiunii de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la jucării inspectorii OJPC au verificat dacă aceastea au o etichetă care să conţină denumirea şi sediul producătorului sau importatorului şi aceste etichete să fie lizibile. În plus, pe lângă aceste etichete jucăriile trebuie să aibă şi avizul de conformitate CE, avertismente de utilizare privind vârsta minimă de sau instrucţiuni de utilizare dacă este cazul. Toate aceste avertismente şi indicaţii de utilizare trebuie să fie traduse în mod obligatoriu în limba română.

Nereguli

Protectorii consumatorilor au găsit jucării care fie nu aveau deloc etichete, fie acestea nu erau traduse în limba română, sau conţineau piese prea mici care puteau fi ingerate, lucru care nu era specificat pe etichetă. O atenţie deosebită a fost acordată şi controlării jucăriilor magnetice, descoperindu-se neregului şi la anumite jucării de acest tip. Vânzătorii au încercat să se scuze spunând că vina aparţine celor de la Bucureşti de unde îşi cumpără ei marfa. Cristiana Bigan şefa OJPC Bihor ţine să atragă atenţia asupra faptului că vânzătorul răspunde în faţa cumpărătorului. „Necunoaşterea legii nu absolvă pe nimeni de vină”, a precizat aceasta.

„RAPAS îşi bate pur şi simplu joc de noi. Plătim taxe şi impozite care cresc de la an la an dar nu s-au gandit să ne amenajeze şi nouă un spaţiu corespunzător. Trebuie să punem marfa pe jos, să o încărcăm şi s-o descărcăm în fiecare zi lucru care face ca ambalajele să se distrugă sau să se deterioreze”, ne-a spus un comerciant.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !