Jucariile pot fi periculoase

Jucariile pot fi periculoase
Ziua de poimâine are o importantã specialã pentru toti copiii, fie ei mai prichindei, fie mai mãrisori. De 1 iunie, pãrintii si bunicii nu vor putea invoca nici o scuzã si vor trebui sã se grãbeascã în magazinele de profil, pentru a gãsi cadoul perfect pentru odrasla familiei.

Din dorinta de a-si rãsfãta copiii, acestia ar putea avea imboldul de a cumpãra jucaria doritã de micul sãrbãtorit, fãrã a tine cont cã aceasta ar putea fi periculoasã.

În ce sens? Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Bihor atentioneazã cã jucãriile pot pune în pericol sãnãtatea sau chiar viata. „Este foarte important ca jucãriile cumpãrate sã fie alese potrivit cu vârsta copiilor cãrora le sunt destinate”, a specificat Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor.

Înecare

O jucãrie nesigurã poate fi factorul determinant al unei tragedii. Accidentele de înecare sunt cele mai comune. Pãrtile mici ale unei jucãrii, cele care se pot detasa sau desprinde prin muscãturã, pot fi înghitite, provocând înecarea, sau pot fi introduse în urechi si nas. Pãrintii trebuie sã fie atenti la materialele cu care sunt umplute jucãriile din plus, precum si la pãpusile cu pãr.

„Pãrul poate fi un pericol de înecare grav pentru copiii mici. Verificati decã pãrul este atasat în mod sigur”, atentioneazã Bigan. Marginile ascutite, capcanele pentru degete, jucãriile pentru pãtut, jucãriile cu foc sau cele care seamãnã cu mâncare reprezintã de asemenea un potential risc.

Pãstrati instructiunile

„În principiu cumpãr pe ce pune el mâna. De obicei sunt lucruri mici, masinute de exemplu. Evit jucãriile cu puf sau cele pe care le consider periculoase”, a spus bunica unui bãietel de doi ani, pe nume Andrei. Odatã cumpãratã jucãria, este important a nu se arunca instructiunile si avertismentele. În concluzie, criteriile de selectare a jucãriei potrivite copilului dumneavoastrã trebuie sã depãseascã aspectele pecuniare si subiective, chiar dacã un produs mai sigur este poate si mai scump.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !