Judecătoria Oradea „se separă” de divorţul lui Tokes Laszlo

5Comentarii
Judecătoria Oradea „se separă” de divorţul lui Tokes Laszlo
Judecătoria Oradea cere să nu fie implicată în dezbaterea publică provocată de divorţul europarlamentarului Tokes.

Prin comunicatul remis vineri de purtătorul de cuvânt Cristi Dănileţ, Judecătoria Oradea se delimitează de dezbaterea publică generată de divorţul europarlamentarului Laszlo Tokes, arătând că rolul ei este strict de a soluţiona litigiul în cursul procedurii judiciare demarate la sesizarea părţilor. Referitor la petiţia înregistrată de Laszlo Tokes pe 1 aprilie în legătură cu modul de acces al terţilor la dosare şi eventuala responsabilitate a Judecătoriei în legătură cu apariţia într-un săptămânal bihorean a unor informaţii din dosar, vicepreşedintele Dănileţ asigură că nu s-a încălcat legea. „În urma verificărilor efectuate la compartimentele instanţei nu s-a constatat vreo încălcare a legii sau a regulamentelor aplicabile în legătură cu accesul la dosar”, afirmă Cristi Dănileţ arătând totodată că până acum  niciuna dintre părţi nu a solicitat soluţionarea cauzei în şedinţă nepublică.

Apel la ziarişti

Vicepreşedintele Judecătoriei Oradea solicită însă părţilor şi mass-media să nu implice justiţia în această dezbatere publică şi să nu facă speculaţii de natură politică în legătură cu soluţionarea acestui caz.
„Tratarea acestui dosar şi soluţionarea cauzei se va face de către judecător la fel ca şi în orice alt caz, în condiţii de independenţă şi imparţialitate, şi prin aplicarea întocmai a regulilor de drept şi procedurilor legale. Totodată, instanţa judecătorească nu are mijloace legale de a cenzura sau a controla apariţiile din presă, jurnaliştii fiind singurii care îşi asumă modul în care decid tipul şi modul de comunicare către public a informaţiilor pe care le deţin în legătură cu dosarele aflate pe rolul instanţei”, mai arată sursa citată.

„Tocmai pentru a respecta dreptul la viaţa privată al părţilor implicate în dosarul 5792/271/2010, privind divorţul celor doi soţi, instanţa nici nu confirmă, nici nu infirmă relatările apărute deja în presă ca fiind susţineri cuprinse în cererea de chemare în judecată. Este libertatea presei de a dezbate acest caz şi a părţilor de a se implica în astfel de dezbateri publice, însă instanţa va rămâne în afara acestora, ea fiind autoritatea chemată să soluţioneze litigiul în cursul procedurii judiciare demarate la sesizarea părţilor”, explică Dănileţ rolul Judecătoriei.

Pe lângă solicitarea adresată Judecătoriei, Tokes Laszlo a mai făcut un apel public la mass-media pentru a-şi scuti cei trei copii de indiscreţiile ce pot răzbate din procesul de divorţ.
C.H.

Tokes Laszlo divorţează5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor