Judecătorii orădeni nu protestează deocamdată

Dragos Calin
Dragos Calin
Judecătorii orădeni nu se raliază deocamdată la acţiunea de protest iniţiată de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) deşi această asociaţie judecătorească s-a înfiinţat cu sprijinul direct al judecătorilor orădeni Dana Gârbovan şi Cristian Monenci.

Dealtfel, Dana Gârbovan, transferată recent la Curtea de Apel Cluj Napoca, este şi preşedinte al UNJR însă până la toamnă este în concediu, la fel ca şi judecătorul Monenci, plecat în vacanţă în Peninsula Scandinavă.

„Şedinţele de judecată de la toate instanţele din ţară vor fi suspendate, începând de joi, pe durată nedeterminată, acţiunile urmând să aibă loc zilnic, timp de trei ore, cu începere cel mai probabil de la ora 9.00”, a declarat, miercuri, vicepreşedintele UNJR, Dragoş Călin.

Viceprepreşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a precizat că acest demers va continua fără un termen anume, arătând că „forma de protest va înceta în momentul în care puterea Executivă şi cea Legislativă, sub aspectul Statutului de judecător, va adopta măsurile pe care asociaţiile profesionale le vor considera necesare”. Dragoş Călin a arătat că judecătorii nu sunt interesaţi în mod exclusiv de chestiunea salarială, ci şi de cele legate de volumul de muncă, de legislaţia incoerentă, precum şi de multe aspecte privind condamnările României la CEDO. Referitor la acest ultim aspect, Călin a spus că, în peste 95% din cazuri, culpa nu este a judecătorului, ci a puterii legislative, indicând în acest sens un studiu al UNJR care care va fi curând dat publicităţii.

Mai multe detalii despre activitatea asociaţiei care promovează publicarea online a hotărârilor judecătoreşti se pot găsi pe site-ul ei, la adresa www.unjr.ro

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !