Judecatorii oradeni vor protesta incepand de vineri

4Comentarii
In urma Adunarii Generale a Judecătorilor din Oradea, joi s-a decis ca judecatorii oradeni sa se ralieze protestului national incepand de vineri.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Oradea, Ovidiu Galea, ne-a transmis in acest sens urmatorul comunicat: 

Având în vedere direcţia spre care se îndreaptă sistemul judiciar din România,

Luând act că managerii acestui sistem, respectiv Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi Consiliul Superior al Magistraturii, nu au întreprins acţiuni concrete pentru:

         asigurarea efectuării în România a unui act de justiţie european ale cărui exigenţe judecătorul român este chemat a le îndeplini;

         asigurarea unui volum optim de muncă;

         asigurarea unei salarizări corespunzătoare, coerente, previzibile, aşa cum în nenumărate rânduri a recomandat Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni şi Comitetul Miniştrilor din cadrul Consiliului Europei;

Ţinând seama de condiţiile grele de muncă de la nivelul acestei instanţe care favorizează în mod obiectiv şi inevitabil săvârşirea nedoritelor erori judiciare şi întârzierea soluţionării cauzelor,

Observând că hotărârile judecătoreşti nu mai au în România, care se pretinde stat de drept, niciun efect, fiind încălcate, nesocotite în mod iresponsabil de cei în contradictoriu cu care au fost date, debitori care îşi eşalonează singuri, prin acte unilaterale datoriile ce le revin prin lege şi prin hotărâri judecătoreşti date în numele legii,

Luând act că în România drepturile salariale ale magistraţilor, prevăzute de lege, recunoscute prin hotărâri judecătoreşti, sunt invalidate prin ordine, circulare, acte administrative ce nu s-ar justifica decât în scopul aplicării legii, iar nu contra legem,

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Oradea au decis în Adunarea Generală cu unanimitate de voturi, cu participarea majorităţii absolute a judecătorilor instanţei, să se ralieze acţiunilor de protest ale judecătorilor din Municipiul Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Botoşani şi să dea eficienţă deciziei luate în înâlnirea reprezentanţilor instanţelor judecătoreşti cu reprezentanţii UNJR, AMR, AMI ce a avut loc în data de 08.07.2009 la Curtea de Apel Bucureşti.

Astfel judecătorii din cadrul Judecătoriei Oradea au decis să protesteze zilnic între orele 9-11 prin suspendarea şedinţelor de judecată, începând cu data de 10.07.2009 pe perioadă nedeterminată până în momentul în care cei responsabili de sistemul judiciar nu vor veni cu măsuri concrete pentru garantarea unui act de justiţie european.

Şedinţele de judecată se vor încheia la finalul programului legal de lucru, urmând ca acele cauze care nu au putut fi judecate să fie reluate în cursul zilei sau zilelor următoare după programul mai sus indicat.

Singurele excepţii ce se vor face vizează cauzele penale cu arestaţi atunci când durata măsurilor preventive ar expira în intervalul orelor de protest.

Personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţei sprijină protestul magistaţior solidarizându-se cu acesta dar în acelaşi timp participă la propriul protest, zilnic, între orele 12-14, cu suspendarea activităţii începând cu data de 10.07.2009 pe perioadă nedeterminată.

În funcţie de reacţia autorităţilor competente Adunarea Generală a Judecătorilor va analiza necesitatea adoptării altor forme de protest.

Cristian Horgoş

Judecătorii orădeni nu protestează deocamdată4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor