Judecătorii, tot mai şicanaţi

Judecătorii, tot mai şicanaţi
MOLDOVA NOUĂ – Anul 2006 a însemnat pentru Judecătoria Moldova Nouă un an în care s-a constatat o scădere infracţională în circumscripţie, care are în competenţa sa teritorială o zonă foarte întinsă în întreaga Clisură a Dunării.

Totuşi, s-a constatat o creştere a numărului de infracţiuni săvârşite de minori, în special furturi şi tâlhării. Numărul total de cauze soluţionate la nivelul instanţei au fost în număr de 1.578, dintre care 1.229 în materie civilă şi 349 în materie penală.

La ora actuală, instituţia funcţionează cu un număr de patru judecători, trei magistraţi şi un stagiar. În 2006, instituţia a fost dotată cu un număr suplimentar de calculatoare şi s-a introdus sistemul aleatoriu de repartizare a cauzelor.

S-a constatat că cetăţenii şi-au făcut o profesie din exercitarea unor acţiuni în justiţie, vădit neîntemeiate, cu scop şicanator (acţiuni de pretenţii, plângeri împotriva unor soluţii pronunţate de judecători, acţiuni între vecini privitoare la folosirea terenurilor).

„Magistraţii s-au străduit ca dosarele să fie soluţionate într-un termen rezonabil, iar cauzele care au dus la amânarea proceselor, au fost nedepunerea rapoartelor de expertiză în termen sau tergiversarea comunicărilor de la diferite instituţii la adresele instanţei“, ne-a declarat judecător Ana Aslan, purtător de cuvânt al Judecătoriei Moldova Nouă.

Voicu Trifan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !