Judetean pazit cu un pulan

1Comentariu
Ieri la prima ora, zeci de oameni au fost opriti sa intre în Spitalul Judetean fiindca n-aveau bilet. „Alinierea!” Asa ar putea fi descrisa imaginea de ieri dimineata în holul Stationarului I al Spitalului Judetean. Gardianul de serviciu facea de straja la intrarea în spital, tinând în mâna un baston cauciucat cu pat ca de pusca.

„Face parte din echipamentul din dotare”, a spus gardianul, fluturând bastonul. „Agitatia mare” – cum avea sa fie numit de directorul spitalului scandalul de ieri dimineata din Stationarul I al Spitalului Judetean – a fost stârnita din cauza limitarii accesului în unitate. Regula, impusa de noua conducere interimara a spitalului înca din 27 decembrie, a început sa se aplice „ca la carte” abia de ieri si a luat pe nepregatite multi bolnavi si apartinatori.

S-a tinut de cuvânt

Dupa cum a anuntat înainte de Craciun, directorul general interimar al Spitalului Judetean, dr. Ovidiu Cacuci, a instalat un telefon chiar în fata biroului de primire din Stationar I. Gardianul întreba ieri „de sanatate” orice om care intentiona sa patrunda în spital si nu-i lasa sa intre decât pe cei ce se internau sau pe cei cu bilet de însotitor de la medicul rudei lor spitalizate. Pentru ceilalti vizitatori, gardianul suna pe sectie si chema fie o infirmiera, fie un cadru medical, fie un apartinator ca sa duca mâncarea adusa de acasa de o ruda, sau sa duca o persoana la patul unui bolnav ori în cabinetul unui medic.

„Sa vedeti mai de dimineata ce a fost”, ne-a spus gardianul în jurul orei 10:00. Directorul Cacuci a confirmat ca ieri dimineata la Stationar I a fost „agitatie mare”, din cauza noii reguli. El ne-a declarat ca taxa de intrare (10.000 lei vechi), ceruta pâna acum, a fost anulata tocmai ieri, dupa ce Consiliul de Administratie a retras-o în cadrul unei sedinte.

Dincolo, ca-n brânza

Daca în cladirea Judeteanului de pe deal nu puteai trece cu una cu doua de gardian, la Stationar II gardianul te întreba doar în treacat unde mergi si aproba din cap intrarea tuturor.

Directorul Cacuci si seful paznicilor au încercat sa explice ca în Stationar II e un du-te – vino continuu din cauza unor sectii delicate (oncologia), unde e necesara prezenta apartinatorilor. „Nu se poate face totul perfect. Daca sesizam sau ni se semnaleaza, asa cum ati facut-o, vom lua masuri”, ne-a spus dr. Cacuci. Directorul a precizat ca oricum contractul cu firma de paza este facut numai pe o luna, tocmai pentru ca sa poata sanctiona gardienii daca nu fac treaba în spital. În plus, a spus dr. Cacuci, este posibil ca programul de vizita, stabilit acum între orele 14:00-16:00 în zilele lucratoare, sa se modifice, pentru ca salariatii care ies la ora 15:00 de la munca sa apuce sa-si vada bolnavii internati. „Nu e nimic batut în cuie, accept idei si sesizari de orice fel”, a precizat directorul Cacuci.

Otilia Sandor1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor