Judeţeanul dă bani pentru UPU

ORADEA – Cum banii pentru renovarea Unităţii Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea nu au sosit de la Ministerul Sănătăţii, pe când întreaga aparatură performantă zace în cutii de câteva săptămâni, managerul spitalului a găsit o soluţie de moment:

„Am hotărât să investim din banii noştri în jur de 5,5 miliarde de lei vechi pentru aceste lucrări. Nu mai putem aştepta cu aparatura în cutii după banii de la Bucureşti”, susţine ec. Emil Popovici Muţ. Până acum, la Staţionar I s-au efectuat lucrări la subsol, s-a schimbat tâmplăria, iar spre sfârştiul lunii mai ec. Muţ preconizează că se va finaliza şi centrala termică. „Dorim să facem unele schimbări în structura spitalului, să mutăm unele secţii, dar nu putem să ne organizăm încă până nu ne preia Spitalul de Copii câteva secţii”, adaugă ec. Muţ.

Centru de miliarde

În ceea ce priveşte clădirea Staţionarului II, la parter va fi amenajat Centrul de Oncologie, pentru care se aşteaptă răspuns de la Ministerul Sănătăţii privind structura şi nota de fundamentare. „Noi am evaluat întreaga lucrare de amenajare a acestui centru la peste 1,2 milioane de euro. Preconizăm ca în doi-trei ani să fie definitivate toate lucrările”, afirmă ec. Muţ. Pe fostul loc al secţiei de Oftalmologie, care a fost mutată de la parter la etajul I, unde era înainte secţia de Chirurgie, va fi mutată secţia de Interne III.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase