Judeţeanul, dezinformat!

19Comentarii
ORADEA - Câte 2 – 3 salariaţi de la secţiile de chrirugie, urologie, arsuri, de la blocurile operatorii, alte secţii, au coborât în 19 decembrie pentru o oră la parterul Staţionarului I al Spitalului Judeţean, în semn de protest faţă de întârzierea salariului. Video 1  Video 2 Video

Salariaţii se temeau că îşi vor primi salariul abia în 23 decembrie şi nu vor mai apuca să îşi facă nici cumpărăturile şi cei cu credite nu vor avea timp să ajungă la bănci în timp util pentru a-şi plăti ratele. Sosit la protestatari,liderul sindical Ioan Giurgiu a acuzat conducerea Spitalului Judeţean de suspendarea contractului colectiv de muncă şi de lipsa vreunei garanţii pentru plata drepturilor băneşti ale salariaţilor.

În timp ce se afla în mijlocul protestatarilor, Giurgiu a fost sunat de către managerul spitalului, care îl aştepta în birou, la o întâlnire stabilită încă de ieri, pentru negocieri. Liderul Sanitas a refuzat însă să vorbească cu managerul la telefon pe motiv că „discuţiile sunt tardive”.

Unii dintre protestatari ne-au spus însă că liderul judeţean Sanitas nu i-a ajutat absolut deloc în a afla situaţia salariilor şi a primei de stabilitate şi că ei s-au interesat direct la Ministerul Sănătăţii şi că abia apoi a apărut liderul Giurgiu în spital.

Managerul Spitalului Judeţean, ec. Emil Muţ Popovici, a relatat că azi salariaţii îşi vor lua leafa aferentă lunii noiembrie precum şi jumătate din prima de stabilitate. Asta înseamnă că un asistent va duce acasă în jur de 2.300 lei (salariu plus aprox. 310 lei – jumătate din prima de stabilitate), un medic primar va primi în jur de 4.000 lei, o infirmieră în jur de 1.200 lei.

Manipulare?

Managerul spitalului consideră că greva salariaţilor nu e grevă fiindcă nu întruneşte nicio condiţie. „La prima întâlnire (de negociere – n.r.) cu domnul Giurgiu am avut impresia că eu sunt liderul de sindicat şi nu el!”, a relatat ec. Muţ. Managerul a dat exemplu despre o adresă de la Sanitas care circulă prin spital prin care Sanitas solicită conducerii să reţină de la angajaţii nesindicalişti 1% din salariu. Din acest total, Sanitas ar vrea ca 0,5% să fie daţi la spital pentru plata unor cursuri de educaţie continuă iar celălalt procent de 0,5% să fie dat la Sanitas, pentru achiziţionarea de tichete cadou pentru sindicalişti.

Managerul Muţ a declarat că este total împotriva acestei manvere deoarece ar însemna să reţină bani din salariile oamenilor fără să îi întrebe şi probabil fără acordul lor.

Parte dintre protestatarii de la Judeţean ne-au spus că nu sunt nici ei de acord cu această inepţie şi că nu au semnat adresa lăsată de Sanitas la spital. Asistente de pe secţii diferite susţin că este posbil ca greva japoneză de azi să nu continue cu alte forme de protest la Spitalul Judeţean.

 

Otilia Sandor


Halatele albe se revoltă19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor