Judeţeanul luat din nou cu asalt

ORADEA – Cei 2.400.000 de lei primiţi de Spitalul Clinic Judeţean Oradea şi de Spitalul Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” Oradea de la Ministerul Sănătăţii vor fi investiţi în diversele lucrări de reabilitare ale unităţilor de primiri urgenţe cât şi pentru punerea la punct a unor secţii.

„Din cei 1.400.000 de lei, 1.000.000 îi vom folosi la Staţionar I şi cei 400.000 de lei la Staţionar II pentru a pune la punct sistemul de energie electrică”, susţine ec. Emil Popovici Muţ, manager al Spitalului Judeţean. „Deşi Ministerul ne-a promis aceşti bani, există o serie de formalităţi care trebuie întreprinse în acest sens. Apoi trebuie desfăşurate licitaţiile şi suntem obligaţi să respectăm termenele legale privind organizarea lor.

Astfel, în aproximativ o lună şi ceva ne vom putea pune efectiv pe muncă”, adaugă ec. Muţ. Cât priveşte lucrările de la Staţionar II, aici Consiliul Judeţean va finanţa o parte din lucrările de reparaţii. Cele 12 miliarde de lei vechi primiţi până acum vor fi folosiţi în reabilitarea spaţiilor unde se vor muta mai multe cabinete din Policlinică.

 

Amenajare UPU

O primă prioritate la Staţionar I este amenajarea Unităţii Primiri Urgenţe, pentru care 60% din aparatura achiziţionată printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială a sosit deja. Lucrările se vor axa pe recompartimentarea spaţiului de la parterul clădirii: camerele vor fi structurate în funcţie de gravitatea afecţunilor.

Înghesuiala de pe aceste camere va fi redusă substanţial atât cu ajutorul ghişeului de triaj cât şi cu tratamentul oferit prin intermediul sectorului unde se vor trata urgenţele minore sau în cadrul zonei de tratament imediat. Printre aparatele de înaltă performanţă de care va dispune UPU, în valoare totală de peste 510.000 de euro, se află un aparat de radiologie mobilă, ecograf, centrale şi staţii de monitorizare a funcţiilor vitale conectate la un monitor central de supraveghere permanentă a bolnavilor, electrocardiografe sau lămpi de examinare.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !