Judetul Bihor, campion la insolvenţe

Judetul Bihor, campion la insolvenţe
Potrivit datelor statistice ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, judeţul Bihor este fruntaş la insolvenţe în 2010, după Bucureşti, cu 1.188 de firme trecute în insolvenţă. La nivel naţional, au fost declarate insolvente 21.692 de firme.

Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor ne-a informat concret ce înseamnă acest lucru.

„Din punctul nostru de vedere este o activitate pe care am desfăşurat-o pentru a ne face ordine în evidenţa fiscală. Nu am făcut decât să respectăm Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală”, a precizat Vasile Farc. Astfel, agenţii economici au fost puşi sub incidenţa Legii 85 a insolvenţei. Ăsta nu este neapărat un lucru rău. „Când un agent economic trece în insolvenţă, se stopează automat penalităţile de întârziere la obligaţiile pe care le are”, a declarat reprezentantul Finanţelor bihorene. Agenţii economici în insolvenţă au posibilitatea să-şi facă, împreună cu lichidatorul judiciar, un plan de reorganizare a activităţii. În unele cazuri, lichidatorul poate aproba ieşirea societăţilor din insolvenţă.

Referitor la cifra mare a firmelor insolvente din Bihor, Vasile Farc spune că este o situaţie mai specială. „Multe societăţi care munceau în lohn au dispărut după intrarea în Uniunea Europeană. Mai erau o serie de firme prin care se desfăşurau afaceri oneroase. Lucrau două-trei luni şi apoi dispăreau. Noi am eliminat astfel de firme, aducând evidenţa fiscală cât mai aproape de realitate. De aici rezultă cifra mare a insolvenţelor”, explică Vasile Farc.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !