Judetul Bihor, pe lista de investitii a Elenei Udrea

Judetul Bihor, pe lista de investitii a Elenei Udrea
Beneficiarii locali vor asigura între 5% şi 50% din valoarea totală a lucrărilor şi a documentaţiei.

Complexe balneare, aqua park, amenajarea unui peşteri şi a unui centru de informare turistică figurează ca investiţii noi în turism, în judetul Bihor. Guvernul a adoptat, miercuri Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate ale programelor şi proiectelor noi de investiţii în turism.

Proiecte din Judetul Bihor

„Criteriile de eligibilitate, care se vor aplica proiectelor noi, prevăd, printre altele, condiţia ca terenul pe care se va derula proiectul să fie situat în proprietatea publică sau privată a autorităţii publice locale. De asemenea, este necesară respectarea standardelor de cost stabilite la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, acolo unde acestea există”, se arată într-un comunicat remis redacţiei de MDRT.

Pe lista cuprinzând programele şi proiectele noi de investiţii în turism se află şi judetul Bihor. Consiliul Judeţean Bihor figurează cu finanţare pentru „Centru de informare turistică salvamont, la Vadu Crişului”, Consiliul local Beiuş cu un complex balnear, la fel ca şi Consiliul local Borş, respectiv Consiliul local Săcuieni. Aqua park-ul din statiunea Băile Felix-Băile 1 Mai apare şi în acest an pe lista MDRT, după ce anul trecut banii promişi nu au ajuns la destinaţie.

În acelaşi timp, Consiliul local Cărpinet va beneficia de sprijin pentru amenajarea în scop turistic a Peşterii „Câmpeneasa”. Proiectele care urmează să fie finanţate vor obţine avizul Consiliului tehnico–economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe studiile de fezabilitate executate. Orice modificare a proiectului din punct de vedere al condiţiilor tehnico-economice trebuie să obţină avizul Consiliului tehnico–economic. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa achiziţia şi montajul instalaţiilor de transport pe cablu pentru domenii schiabile în limita fondurilor disponibile, fără a depăşi 50% din valoarea acestora.

V.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !