Judoka oradeni, pe locul I la Napoli

Un grup de judoka de la CSM JC Liberty si CS Crisul a participat la turneul international de la Napoli, la care au luat parte circa 300 de sportiv din Italia, Franta, Austria, Slovenia si Olanda.

Judoka orãdeni au reprezentat lotul national, FR Judo acordând Oradiei dreptul de a reprezenta România la aceastã competitie. Delegatia noastrã, condusã de antrenorul Emil Morar, a avut o evolutie foarte bunã, reusind sã se claseze, în premierã pentru România, pe primul loc. Lotul României s-a situat pe locul III la precedentele trei editii ale turneului de la Napoli.


Judoka orãdeni au reusit sã cucereascã douã medalii de aur si cinci de bronz, ocupând locul I în clasamentul pe echipe, la egalitate de puncte cu formatia Lazio Roma. Dar iatã clasãrile reusite de sportivii nostri: locuri I: Olimpia Ianc (CS Crisul) la categoria 48 kg, Tiberiu Ababei (CSM JC Liberty) la 90 kg; locuri III: Raluca Mihu (CS Crisul, antrenoare Olimpia Ianc) la 78 kg, Balla Zsolt la 100 kg, Adrian Merge la 73 kg, Aurelian Fleis la 66 kg, Cristian Rupa la 60 kg (toti de la CSM JC Liberty, antrenori Alexandru Lungu, Emil Morar, Aurelian Fleis). Aproape de podium au mai fost Alexandra Demian, locul V la 52 kg, si Marian Halas, locul VII la 73 kg. Rãzvan Spiridon (81 kg) si Daniel Matei (90 kg).

Gavril Nutiu