Jumătate din vehiculele din trafic, neconforme

De Dan Birta
Reactualizat la:
9Comentarii
Jumătate din vehiculele din trafic, neconforme
RAR a aplicat în Bihor 638 de sancțiuni, a reținut un permis de conducere și 419 certificate de înmatriculare.

Potrivit datelor Registrului Auto Român (RAR), aproape 5% (3.781) dintre vehiculele verificate tehnic în trafic, anul trecut, de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente.

„Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete. Registrul Auto Român a verificat anul trecut în trafic nu mai puțin de 76.678 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 50% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,42%”, transmite RAR.

Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

În Bihor

RAR a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 2.671 de vehicule în județul Bihor. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 1,42% (38) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 53,28% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 38,15% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 2,73% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma analizei emisiilor poluante, la 10,39% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Bihor de către RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 638 de sancțiuni, a fost reținut un permis de conducere și 419 certificate de înmatriculare.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor