Juniorii A s-au autodepăşit

Juniorii A s-au autodepăşit
REŞIŢA – Constituită la începutul lunii august 2005, grupa de fotbalişti din Valea Domanului, pregătită de antrenorul Gheorghe Lupu, poate fi socotită surpriza turului Campionatului Naţional al Juniorilor A, Seria a V-a.

Fără obiectiv

Fiindcă a pornit la drum în actuala ediţie, fără a i se fixa un obiectiv concret, având în vedere unele probleme de ordin organizatoric şi administrativ de la nivelul F.C.M.R. „Nu am avut stabilit la început un obiectiv, ne-a declarat fostul divizionar A. N-am putut beneficia nici măcar de un cantonament. Totodată, lotul a fost unul restrâns, fiindcă generaţia 1987 a terminat junioratul.

Cum doi-trei au fost în pregătiri cu echipa mare, am rămas cu 13-14 jucători, dintre care trei portari. Pe ultima sută de metri am mai legitimat trei jucători noi. Apoi, încet încet, am revenit pe linia de plutire, după un început mai greoi. Am urcat şi în clasament. Iar la final de tur, beneficiind pe parcurs şi de jucătorii de la echipa de seniori, precum Mihalcea, Ristache, Guia, Petric şi Crişan, au reuşit o clasare onorantă, zic eu“.

Pe aceeaşi lungime de undă a fost în discuţiile purtate şi Ion Atodiresei, component al fostei echipe de aur din anii ’70 din Valea Domanului, care în prezent, îndeplineşte funcţia de consilier tehnic în cadrul F.C.Ş.R., preluând şi atribuţiile de organizator de competiţii. În timp ce Cristian Mihalcea, cu evoluţii promiţătoare la echipa de seniori, consideră că „am o obligaţie morală faţă de dl Gheorghe Lupu şi faţă de colegi, să-mi aduc contribuţia la cât mai multe succese, atunci când nu sunt utilizat la echipa mare“.

Bilanţ neaşteptat

Într-adevăr, F.C.M.R. a încheiat turul pe poziţia a II-a, cu 38 de puncte, cu nouă victorii, două egaluri şi o singură înfrângere, după F.C. Bihor Oradea, cu 45 de puncte.
Dar iată şi lotul cu care antrenorul Gheorghe Lupu a abordat prima parte a campionatului: Petruţ, Ciorăscu, Tiution, Ristache, Domondi, Covercă, Lupu, Pop, Bodnar, Ion Neagu, Şarpe, Guia, Micu, Adrian Neagu, Petric, Paraschiv, Schipor, Titiun, Mihalcea, Dodoi, Nedelea şi Crişan.


Şi totuşi, un obiectiv s-a stabilit neoficial într-un fel pe parcurs, tinerii fotbalişti şi antrenorul lor dorindu-şi consolidarea poziţiei secunde, care asigură participarea la turneul semifinal.

Marius Moraru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase