Jurnalistă premiată pentru originalitate

De Veronica Bursaşiu
Măşti sub ploaie, o carte de Maria Vesa Aursulesei
Măşti sub ploaie, o carte de Maria Vesa Aursulesei
„De ce scriu? Că să-i tulbur pe oameni, să le reamintesc că sunt oameni!”

Aşa îşi motiva, cu prilejul întâlnirii membrilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti, filiala Bihor, demersul său jurnalistic Maria Vesa Aursulesei. Iar recentele premii acordate de către breaslă, ca urmare a recunoaşterii profesionale, demonstrează că nu a exagerat deloc.

„Ieri, pe stradă, m-am trezit într-o atmosferă transfigurată. Uşor kafkiană. Doar că oamenii nu se transformaseră în gândaci sau în alte insecte ci… în umbrele. Împânziseră strada pietonală cu umbrele multicolore. Iar acestea, nu doar că le ascundeau chipurile ci, pur şi simplu, le substituiau fizionomiile încât, umbrelele ajunseseră să se salute între ele. Strada era plină de siluete în mişcare. Fără cap, cu privirile în pământ. M-am oprit să contemplu. Spectacolul era cuceritor. Flori multicolore ce se mişcau. Fiecare după ritmul său. Unele grăbite, vădit stingherite, iritate de ploaia ce nu mai contenea. Altele cu umblet domol, ca mine. Strada nu mai era stradă, ci o imensă scenă pe care se derula un spectacol al vieţii, al cotidianului neregizat, dar plin de substanţă. Fiecare umbrelă ascundea un chip, dar şi grijile lui: probleme presante, surâsuri, zâmbete, tristeţi. Măşti sub care ne ascundem vulnerabilităţile, slăbiciunile, viciile, neputinţa, sensibilitatea”. Maria vesa Aursulesei. „Măşti sub ploaie ”. Carte pentru care jurnalista din Oradea a premit la Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România premiul special pentru originalitate.

maria vesa aursulesei

Este o carte de eseuri jurnalistice scoasă de Editura Durans și Revista Zi de Zi Oradea& Bihor sub patronajul directorului Ovi D. Pop. Evenimentul ce încununează activitatea editorială, creatoare a membrilor UZP a avut loc la Sala Arcub, în prezența unei numeroase asistențe, alcătuită din jurnaliști și oameni de cultură. Gala Premiilor UZP a fost moderată de Benone Neagoe, secretarul General al UZP și de Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR. Au fost acordate premii la cinci secțiuni: presa scrisă și online, producție radiofonică, producție de televiziune și carte de publicistică, iar juriul a fost alcătuit din jurnaliști de marcă, profesori universitari și academicieni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !