Jurnalişti şi politicieni, la lopată

Jurnalişti şi politicieni, la lopată
Politicieni locali si trimisi ai presei din Bihor s-au implicat, ieri, într-o actiune organizata de Asociatia Habitat pentru Umanitate, cu scopul final de a ridica o locuinta pentru o mama nevoiasa.

Actiunea, aflata deja la a doua editie, are dublul rost de a-l comemora pe Mihai Samuila, militar ucis pe frontul din Afganistan, dar si de a constientiza comunitatea de importanta muncii pentru ajutorarea celor mai saraci dintre semeni. Sub egida „Politicienii si jurnalistii construiesc”, peste 20 de voluntari din rândul oamenilor politici si al jurnalistilor au lucrat pe santierul Habitat din Mizies la casa Corneliei Les, o mama necajita având o fetita. „În sfârsit, visul meu de a avea o casa a noastra se împlineste. Acum pot sa-mi cresc fetita cu speranta ca va duce o viata mai buna”, spune emotionata Cornelia.

 

Mai multi presari

„Printre cei prezenti, pe lânga un numar impresionant de jurnalisti, s-au numarat primarul Beiusului, Nicu Silviu Odobasianu, primarul Steiului, Ioan Lucaciu, primarul comunei Draganesti, Bogdan Gheorghe, precum si consilieri locali si chiar membri ai Consiliului Judetean Oradea. Vaduva Speranta Samuila a muncit si ea alaturi de Cornelia Les si alti voluntari la ridicarea peretilor casei”, ne-a relatat Emil Popa, reprezentant al Habitat pentru Umanitate.

„Daca ar fi sa aleg între a participa la o activitate unde trebuie doar sa tin discursuri si una în care se construieste ceva, ca cea de aici, de la Mizies, cu siguranta as prefera-o pe aceasta din urma. Sper sa mai fiu invitat de Habitat si cu alta ocazie”, a declarat primarul de Beius, oferindu-si astfel si serviciile de muncitor necalificat, în compensarea celor de politician.

Ajutor pentru tineri

Habitat pentru Umanitate a reusit, pâna acum, performanta de a oferi peste 90 de locuinte noi în zona Beiusului. Beneficiarii acestora, majoritatea tineri, sunt dintre cei care au dovedit pâna acum ca doresc o viata mai buna si ca exclusiv din cauza conditiilor potrivnice nu au reusit singuri sa-si realizeze dezideratul unei locuinte. Mai mult decât atât, selectia celor care intra în proiectele Habitat se face în functie de disponibilitatea beneficiarului de a munci la propria locuinta.

Cristina Ghilea

 

Taguri: ,