Jurnalistii au prins aproape 100 kg de peste

Reactualizat la:
3Comentarii
Jurnalistii au prins aproape 100 kg de peste
La ediţia a III-a a concursului de pescuit pentru jurnalişti „Cupa Girisu de Cris” s-au prins 98,5 kg de peşte, record absolut al competiţiilor bihorene de profil.

Şi de această dată, concursul a fost dominat de trustul Informmedia. Simona Albinaru, de la Jurnal Bihorean, a ocupat locul I, cu o captură totală de 31,45 kg, iar Popa Zoltan, de la Bihari Naplo, a obţinut premiul pentru cea mai mare captură, un crap de 6,25 kg.

Concursul s-a desfăşurat într-o singură manşă de pescuit staţionar şi a durat 6 ore şi jumătate. La start s-au aliniat 10 jurnalişti-pescari bihoreni, care au reuşit să scoată din baltă 98,5 kg de peşte crap, amur şi chiar păstrăv.

Clasament

Locul I a fost ocupat de Simona Albinaru, de la cotidianul Jurnal Bihorean, cu captură totală de 31,45 kg, iar pe locul II s-a situat Ciprian Bandici, de la cotidianul Crişana, cu 27,35 de kilograme. Pe locul III s-a situat reprezentantul organizatorului, www.informatiadebihor.ro, Szatmari Tiberiu, cu o captură totală de 17,25 kg. De precizat mai este faptul că, a fost primul concurs de pescuit pentru jurnalişti în care nu a existat concurent fără captură.

Câştigătorii premiului I şi premiului pentru cea mai mare captură au fost recompensaţi cu câte un abonament de pescuit pentru anul 2013, cu posibilitatea de a duce acasă 30 kg. de peşte din captura proprie. Câştigătorul locului II a primit un abonament cu 15 kg. de peşte, iar câştigătorul locului III, un abonament simplu.

Premiul-surpriză pentru „cea mai mică captură” a constat într-o raţă vie şi a fost câştigat de Vasilică Ichim, de la blogul oradeapress.ro.

La finalul concursului de pescuit, a avut loc şi prima ediţie a concursului de prins raţe domestice cu mâna goală, destinat jurnaliştilor care nu prea prind… subiecte. Timp de o jumătate de oră, cei 12 concurenţi au reuşit să prindă doar una dintre cele 850 de raţe de pe baltă. Precizăm că, pasărea era singura care părea bolnavă.

Concursul a fost organizat de www.informatiadebihor.ro. Jurizarea a fost asigurată de Aqua Crisius Oradea.

Balta Girişu de Criş (acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,400 kg. Taxa de intrare pentru pescari este de 20 lei, în care este inclusă o masă. Pe baltă se poate pescui şi noaptea, graţie noii instalaţii de iluminat. În cele peste 10 ha de luciu de apă există, în acest moment, 30 de tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani şi ştiuci.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor