Jurnalistul Călin Corpaş – bursier la Bruxelles

Reactualizat la:
15Comentarii
Jurnalistul Călin Corpaş – bursier la Bruxelles
Redactorul Jurnal Bihorean & Bihor Online este marele câştigător al Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti.

Redactorul Jurnal Bihorean & BIHON.ro, colegul nostru Călin Corpaş (35 de ani) este marele câştigător al Burselor europene JTI pentru Jurnalişti, program derulat de Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti este unul dintre cele mai prestigioase iniţiative destinate jurnaliştilor din România. În forma sa actuală, programul a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii iniţiat de National Forum Foundation & Freedom House în anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA. Ulterior, începând cu anul 2000, Bursele au beneficiat de finanţarea JTI.

Încă de la debutul său post-decembrist, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor tinerilor jurnalişti, prin expunere la realităţile democraţiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse şi practica profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

UE şi internship

Împreună cu redactorul Ionuţ Iordăchescu (25 de ani) de la Realitatea Media din Capitală, Călin Corpaş va reprezenta România ca jurnalişti bursieri vreme de patru săptămâni, în primăvara anului 2017. Cei doi jurnalişti români vor beneficia de un stagiu de pregătire la Bruxelles, în cadrul căreia vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute cu oficiali ai Uniunii Europene şi, de asemenea, vor beneficia de un stagiu de pregătire profesională în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene.

Alţi şase jurnalişti români vor beneficia de o călătorie de studiu la Bruxelles, vreme de o săptămână. Iată-i: Oana Alexandru – reporter Prima TV (33 ani); Daniel Coman – reporter Antena 3, (27 ani); Georgeta Gheorghe – journalist Business Review (34 ani); Gabriel Kolbay – redactor Viaţa Liberă (33 ani); Ştefan Pană – reporter News.ro (29 ani) şi Anca Petre – TVR, ClubEconomic.ro (28 ani).

Etape de selecţie

Jurnaliştii selectaţi au trecut deja de două etape de preselecţie (concurs de dosare, interviu) şi o etapă de selecţie – stagiul de pregătire de la Pănicel, Râşnov, din luna noiembrie, la care au participat jurnalişti din România şi Republica Moldova.

Ceremonia de decernare a diplomelor și de anunțare a jurnaliştilor câstigători care vor pleca la Bruxelles a avut loc la Bucureşti în 8 decembrie, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene, în prezența Excelenței Sale, Angela Cristea, Șefa Reprezentanței.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor