Justiţie prin terapie pentru “drogheri”

ORADEA – Duminică, 10 decembrie va fi celebrată Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, zi ce marchează 58 de ani de la adoptarea de către ONU a „Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului”.

Cu acest prilej specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor ţin să amintească că îşi oferă sprijinul consumatorilor de droguri pentru a evita marginalizarea lor de către societate.

„Activitatea derulată de Agenţia Naţională Antidrog şi implicit de Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog de la nivelul fiecărui judeţ, respectă drepturile omului şi acordă dreptul de egalitate a individului în societate, subliniază importanţa încurajării iniţiativelor constructive, care într-o anume măsură pot să salveze valori în loc să distrugă comunităţi. Sprijinim consumatorii de droguri, acordându-le «o a doua şansă», considerând că fiecare individ al societăţii este o valoare şi merită salvat nu stigmatizat pentru că în fond respectarea demnităţii umane este unul dintre obiectivele cele mai importante urmărite prin Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”, subliniează Bogdan Axinte, inspector de specialitate în prevenirea criminalităţii în cadrul CPECA Bihor.

De asemenea, specialiştii de la antidrog încearca să impună o nouă formă de justiţie, justiţia terapeutică ca o alternativă pentru justiţia penală, care să le ofere posibilitatea consumatorilor să se reabiliteze fără a fi utilizate măsuri coercitive în acest sens.

„Agenţia Naţională Antidrog şi-a propus prin principiile, modalităţile şi obiectivele după care îşi ghidează activitatea să respecte cele mai importante drepturi ale omului acţionând la nivel naţional în acest sens. Interesul nostru este acela de a oferi omului capacitatea de a decide corect în privinţa abordării unei vieţi sănătoase, printr-o informare continuă şi de specialitate în ceea ce înseamnă efectele acestui flagel social denumit consum de droguri aflat într-o dinamică şi extindere permanentă”, mai spune Bogdan Axinte.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase