Kaleidoscope la Săcuieni

Kaleidoscope la Săcuieni
Asociația ,,Scola Nostra” Săcueni a fost gazda celei de-a treia mobilități a parteneriatului de învățare ,,Kaleidoscope”.

Acesta este finanțat cu 20.000 de euro prin programul Lifelong Learning al Comisiei Europene, subprogramul Grundtvig, prin Agenția Națională București și se desfășoară pe o perioadă de 2 ani, între 2013-2015. De- a lungul a cinci zile, între 9 și 13 aprilie 2014, atât în Oradea, cât și în Săcueni, 20 de membri ai organizațiilor partenere: MitOst – Germania, Diecézní charita Brno – Cehia şi The Foyer Federation – Marea Britanie, au participat la diferite activități, vizând tematica parteneriatului, diversitatea și incluziunea socială.

Coordonatoarele proiectului, Egeresi Ingrid și Goel Mariana, au organizat diferite activități prin care participanții au avut posibilitatea să afle mai multe detalii despre incluziunea socială. Aceștia au vizitat comunitatea romă din Săcueni, au avut o întâlnire cu reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Bihor, dau și cu reprezentanți ai Fundației Ruhama.

În cadrul acestor întâlniri le-au fost prezentate informații privind programele și proiectele desfășurate sau aflate în desfășurare, cu referire la incluziunea socială, la posibilitățile de formare profesională și la accesul la educație. De asemenea, au avut loc discuții referitoare la grupurile dezavantajate, la serviciile sociale oferite de către statul român, dar și la posibilitatea de protejare și implicare a acestora în diferite activități.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !