Karate-ka români medaliaţi la “Openul Budapestei”

Karate-ka români medaliaţi la “Openul Budapestei”
La sfârşitul săptămânii trecute, Federaţia Ungară de Karate a organizat a XII-a ediţie la KARATE a tradiţionalul Campionat Internaţional de Karate “Openului Budapestei” .

Au fost prezenţi sportivi din 22 ţări (Brazilia, Spania, Franţa, Olanda, Danemarca, Finlanda,Germania, Austria, Ucraina, Uzbeghistank, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia , Ungaria, Croaţia, Serbia, Muntenegru, România, Grecia,Egipt şi Iran), numărul depăsind 800 de concurenţi, dintre care peste 200 au concurat la seniori.

O comportare deosebită a avut-o sportivul Cherecheş Sebastian (Palatul Copiilor-Shogunul Oradea), care a ajuns până în finala categoriei, fiind învins în finală viu disputataă cu un sportiv titrat al Ungariei. Delegaţia din România a Comisiei Naţionale de Karate şi Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar a fost condusă de prof. Ioan Vaida (7 DAN Karate) alături de instructorul Platona Elena (2 DAN Karate), delegaţia fiind formată din sportivi de la Palatul Copiilor-Shogunul Oradea, Palatele Copiilor şi Elevilor din Reşiţa, Timişoara, Arad, Hunedoara, Clubul Sportiv Karate Banzai – Arad, C.S. Shotokan Salonta şi Clubul Sportiv Olimpic Carei.

În afara medaliei de argint obţinute de Cherecheş Sebastian, la categ.12-13 ani la Kumite individual -45 Kg ,sportivii tricolori au mai obţinut o medalie de bronz prin (Velcsov Flavia, de Palatul Copiilor şi Elevilor din Reşiţa,antrenor/ prof. Zoltan Lipan(6 DAN Karate) vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Karate şi Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar la categ.8-9 ani la Kumite individual +30 Kg) respectiv o medalie de bronz prin sportivul Octavian Grigoriu la proba de Kata băieţi 12-13 ani de la C.S.GIFUN ORASENIantrenor Ispas Petru, (2 DAN Karate).

Abia reveniţi la Oradea, sportivii de la Palatul Copiilor-Shogunul Oradea au reluat antrenamentele, pregătindu-se asiduu pentru pentru urmatoarea mare confruntare: Openul Bihorului – Ziua Campionilor, întrecere ce face parte din manifestările din cadrul “Toamnei Orădene”. Campionatul Internaţional de Karate se va desfăşura pe 4 octombrie la Arena “Antonio Alexe”.