Kartingul reşiţean la bilanţ

Kartingul reşiţean la bilanţ
REŞIŢA – Dacă în 2005, Secţia de Karting a Palatului Copiilor şi Elevilor Reşiţa s-a situat pe primul loc în clasamentul general al Campionatelor Naţionale de karting, cuprinse în calendarul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, nici în acest an sportivii reşiţeni nu s-au lăsat mai prejos.

Situându-se de fiecare dată în competiţiile la care au participat pe una din treptele podiumului de premiere. La cele mai reprezentative concursuri la care au participat, kartiştii au dovedit că acest sport se poate practica chiar dacă nu dispun de o pistă performantă de antrenament, aşa cum este cazul altor cluburi puternice din ţară.

Unul dintre concursurile din acest an, Cupa „Caraşului“, din luna mai, s-a desfăşurat la Reşiţa, în prima zi având loc o etapă judeţeană, la care au participat sportivi din Reşiţa, Oraviţa, Caransebeş, etapă câştigată detaşat de elevii instructorului Sorin Savu: Oliver Lintenmeyer s-a clasat primul la categoria 10-13 ani, la următoarele categorii de vârstă (14-17, 18-20), podiumul fiind în întregime reşiţean: Marius Cîrjan, Iulian Rusu şi Alex Micşa; respectiv Christian Nistoran, Robert Spreitzer şi Daniel Onofreiasa.

În etapa interjudeţeană, sportivii Palatului Copiilor şi Elevilor Reşiţa, au ocupat primul loc în clasamentul general, obţinând două locuri I (Christian Nistoran şi Robert Spreitzer); cinci locuri II, prin Iulian Rusu, Robert Spreitzer, Ernest Chira şi de două ori Christian Nistoran; un loc III, obţinut de Otto Nagy.

De asemenea, la Cupa „Silvaniei“, desfăşurată în vara acestui an, un concurs cu caracter interjudeţean, echipa reşiţeană s-a clasat pe primul loc pe echipe. Tot în vara lui 2006, la tradiţionalul concurs Cupa „Perla Dunării“, desfăşurată la Orşova, kartiştii reşiţeni s-au situat pe primul loc la această ramură sportivă, aducându-şi contribuţia la obţinerea locului I, în topul palatelor copiilor şi elevilor. Instructorul Sorin Savu, este de părere că la aceste rezultate, un aport destul de important a avut-o şi firma Trans Protector Reşiţa, care i-a sprijint material şi financiar, echipamentele în karting fiind destul de costisitoare.

Dar cea mai importantă contribuţie au avut-o binenţeles elevii săi, care şi-au dorit foarte mult ca şi în acest an să dovedească că în Caraş-Severin sunt sportivi talentaţi care pot face faţă oricărui adversar din ţară.

Camelia Giuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase