Keri vrea calificarea la JO 2012

ORADEA/ BUDAPESTA - Alexandra Keri, una dintre cele mai titrate sportive din ultimii ani în sportul bihorean, a decis să revină în activitate.

Sportiva legitimată la secţia de tir a CS Universitar a plecat în urmă cu un an şi jumătate în Spania, pentru a munci. Ştirea, şocantă la momentul respectiv, pune sub semnul întrebării modul în care cluburile orădene îşi preţuiesc sportivii, cu atât mai mult cu cât Keri nu este un nume oarecare, fiind considerată una din speranţele olimpice ale sportului bihorean.

 

Ce a a fost însă a fost, acum contează mai puţin. La ora actuală, important este cum va fi ea sprijinită pentru a reveni în topul tirului sportiv românesc, pentru a progresa în continuare în carieră.


Un mare talent


Vasile Leţ, antrenorul care o pregăteşte pe Alexandra Keri la CSU Oradea, alături de Adriana Floruţa, consideră că eleva sa este fără îndoială un mare talent.

 

În vârstă de 22 de ani, sportiva orădeană este multiplă medaliată la campionatele şi concursurile naţionale, având în palmares câteva zeci de titluri şi medalii. „Alexandra este de departe cea mai bună sportivă a ţării în proba de puşcă 40 de focuri aer comprimat, o probă olimpică. Ea deţine şanse certe de calificare la Jocurile Olimpice 2012, cu condiţia să se antreneze în mod intens şi să beneficieze de condiţii optime de pregătire. Pentru a realiza baremul olimpic, ea va trebui să depăşească 395-396 de puncte în proba sa. Va trebui să se antreneze mai mult de patru-cinci ore pe zi. Depinde de ea, dar şi de noi, ca acest deziderat să se împlinească”, ne-a declarat antrenorul Vasile Leţ. Alexandra Keri va trebui să fie cuprinsă în mod obligatoriu în programul de susţinere financiară a sportivilor bihoreni cu şanse de calificare la JO, iniţiat de DSJ Bihor. Totodată, va trebui să i se asigure în mod obligatoriu posibilitatea de a participa la competiţii internaţionale.

 

Medaliaţi la Budapesta


În altă ordine de idei, un număr de şapte sportivi ai secţiei de tir sportiv a CS Universitar, antrenaţi de Vasile Leţ şi Adriana Floruţa, au participat recent la concursul internaţional de la Budapesta, dotat cu Cupa Pele. Ţintaşii orădeni s-au situat pe podium, după cum urmează: Szücs Csongor, locul I cu 663,3 puncte la pistol 60 focuri a.c. juniori; Francesca Pop, locul V în aceeaşi probă, la junioare; Lorena Pop (492,7 puncte), Romina Adam (487,8 puncte) şi Antonia Miclău (487,3 puncte), locurile II, III, respectiv IV, la puşcă 40 focuri a.c. junioare.
Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !