Keseru și Burleanu au prezentat proiectul „Federația Română de Fotbal susține educația”

Reactualizat la:
Keseru și Burleanu au prezentat proiectul „Federația Română de Fotbal susține educația”
Cu ocazia meciului România-Spania, Federația Română de Fotbal și Editura NICULESCU a anunțat lansarea unui manual auxiliar de matematică, parte din programul național ”Federația Română de Fotbal susține educația”.

Campania își propune să aducă împreună autorități, profesori, elevi și fotbaliști pentru a combate o problemă ce are urmări grave asupra educației copiilor – abandonul școlar.

“Fotbalul și matematica nu se exclud. Trebuie să privim sportul și educația ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare și desăvârșire al copiilor. Ne dorim să avem generații sănătoase și inteligente, elevi care ating performanța prin instrumente adaptate pasiunilor. Prin acest proiect, copiii vor învăța noțiunile de bază ale fotbalului și vor avea o oportunitate în premieră în țara noastră – aceea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv”, declară președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Propunerea a fost salutată și adoptată de Editura NICULESCU. Reprezentantul Editurii, Andrei Niculescu, despre noul manual auxiliar ce va fi disponibil din toamna acestui an: „Ne-am propus, pentru început pentru clasa a IV-a, sǎ înlocuim textele oarecum convenţionale ale problemelor de matematicǎ prin ceva nou, surprinzǎtor și mult mai atractiv pentru aceastǎ vȃrstǎ. Cǎci, în fond, dacǎ Steve Jobs a avut îndrǎzneala sǎ cearǎ proiectanţilor sǎ conceapǎ un telefon cu un singur buton, sfidȃnd convenţiile, de ce n-am cere și noi vedetelor din fotbalul naţional sǎ devină ambasadori ai matematicii și ai școlii în general? Sper ca demersul nostru sǎ aibǎ viaţǎ, sǎ bucure inimile și minţile celor mici și sǎ stimuleze victoria pentru echipa noastrǎ naţionalǎ la Europenele din acest an.”

Campania „FRF susține educația” este un proiect amplu creat de agenția de comunicare Geometry Global Bucharest. Din septembrie 2015, agenția se ocupă de comunicarea și implementarea proiectului Federației „Împreună suntem fotbal”, dedicat dezvoltării fotbalului de bază din România.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !