Kilometri de piste de biciclete

De Veronica Bursaşiu
Kilometri de piste de biciclete
În februarie 2011 a început implementarea proiectului „Pe două roți fără granițe” HUROBike30, care are în vedere realizarea unei piste de biciclete, cu o lungime de 27 790 m, în vederea dezvoltării turistice a traseului Békéscsaba- Doboz- Sarkad- Salonta, având termen de finalizare sfârșitul anului 2012.

Liderul de proiect este Asociația Körösök Völgye Natúrpark din Ungaria care colaborează împreună cu autoritățile locale din cele patru localități partenere din regiunea de frontieră și cu instituțiile naționale de coordonare a transporturilor.Acest proiect are în vedere, revitalizarea economiei regiunilor de frontieră, prin valorificarea potențialului turistic al zonei. Astfel, dezvoltarea obiectivelor turistice din regiune va fi accelerată prin îmbunătățirea accesibilității a publicului larg către acestea precum și prin crearea unui mediu favorabil mijloacelor de trasport alternative.Costul total al proiectului este de 5.125.507 € din care se vor folosi 2.956.697 € pentru investiția de pe teritoriul maghiar, iar 2.168.810 € pentru investiția de pe teritoriul României, contribuția proprie a municipiului Salonta fiind de 44.894 €.De asemenea, Primăria Salonta, în colaborare cu Primăria Mădăras şi Balc, va realiza, tot în baza colaborării transfrontaliere piste de biciclete care să permită accesul spre platforma industrială Mădăras şi spre cea din Balc.

„Am găsit şi în domnul primar Dan Tiurbe un partener cu viziuune, dar şi multă înţelegere în a ne sprijini unul pe celălalte. Salonta trebuie să redevină centru de regiune, un pol de dezvoltare, context în care ne gândim şi la satele din jur. Pentru toate aceste proiecte însă am făcut un efort, trebuie să ai resurse pentru cofinanţare. Noi am reuşit astfel încât să nu avem datorii externe şi avem şi viziune pentru etapa a doua a acestor proiecte”, a spus primarul Salontei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !