Kirchweih la Palota

De Veronica Bursaşiu
Kirchweih la Palota
Etnicii germani din Palota s-au bucurat, duminica, de tradiţionala sărbătoare religioasă Kirchweih.

Sărbătoarea, la Palota este ocazionată de hramul bisericii care este cel al Sfântului Anton de Padova. Biserica din Palota a fost ridicată de contele Johann Maria Frimont, generalul austriac de renume european. „Kirchweih este o sărbătoare a comunităţii germane. Înseamnă, de fapt, sfinţirea bisericii. Foarte importantă în această zi este slujba din biserică. Eu vin din Arad, şi acolo, ca şi aici se împodobeşte, cu acest prilej pomul de Kirchweih. Sus, în pom se punea un buchet de flori, iar băieţii urcau şi încercau să-l coboare”, spune doamna Helena Vodă, preşedinte al Forumului Democrat German Bihor.

Mai multe instituţii: Prefectura, Consiliul Judeţean, Consiliul local Sântandrei, primarul Ioan Mărcuş, Asociaţia Deportaţilor, Asociaţia Agricolă Frimont, Forumul German din Oradea, Palota, Petreu au depus coroane de flori la monumentul dedicat memoriei contelui. Un marş prezentat de tineri în straie populare a încheiat prima parte a sărbătorii. Petrecerea a continuat pe tot parcursul zilei, din program nelipsind nici obişnuita masă de Kirchweih.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !