Kiss afirma că Selina are „cea mai performantă aparatură”

De Călin Corpaş
Alexandru Kiss
Alexandru Kiss
Într-un interviu oferit JB, în 2010, liderul UDMR Bihor vorbea despre relaţia sa cu firma Selina şi cu autorităţile judiciare.

În martie 2010, Jurnal Bihorean publica un interviu cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru. „Se spune că Ţîrle e un preşedinte anti-Selina. În aceeaşi măsură unii spun că dvs. aţi fost un preşedinte şi acum un vicepreşedinte pro-Selina. Vă asumaţi această etichetă?” – era întrebarea adresată de redactorul JB, liderului UDMR Bihor, fost preşedinte al CJ Bihor.

Iată ce răspundea la acea vreme Kiss Alexandru: „Cât timp am fost eu preşedinte nicio licitaţie nu a fost contestată. Nu a trebuit să merg la Bucureşti. Nu trebuia să explic nimănui. Întotdeauna a câştigat acela cu cea mai bună ofertă. Selina e poate cea mai mare firmă de construcţii din Bihor, cu cea mai performantă aparatură tehnică. Sigur, fiind cea mai mare firmă, e logic că a participat la licitaţiile făcute de CJ. Dar tot aşa a participat şi firma domnului Ghilea. A participat şi a şi câştigat Construct Mod, la fel firma domnului Mintaş. Aşadar, Selina nu a luat majoritatea lucrărilor în timpul meu ci au luat mai multe firme, care de fiecare dată au avut cel mai mic preţ. Însă domnul Ţîrle a venit cu o preconcepţie: că cei de la Selina sunt şmecheri. Dar, interesant, Selina a câştigat lucrările pentru drumurile din Oradea, unde eu n-am nicio influenţă. Într-adevăr, şi la CJ, având firma cea mai performantă, utilajele cele mai bune, logic este că preţul lui era mai mic decât al unei firme din străinătate. Asta e adevărat, că dacă noi puteam influenţa într-un fel sau altul, noi am încercat să câştige o firmă bihoreană. Normal. Nu trebuie aşteptat atâta cosmopolitism de la un preşedinte de Consiliu. Fără să ne amestecăm ilegal în treaba asta, nu a câştigat niciodată o firmă străină. Selina de aceea are şi azi cele mai bune oferte, pentru că sunt cei mari. Dar domnul preşedinte îi elimină din joc. Îi exclude, spunând că e prea ieftină oferta şi îl alege pe cel clasat după Selina. Nu de aceea a pierdut Selina, pentru că n-ar fi calificaţi sau n-ar fi avut cele mai bune preţuri, ci din alte motive. Sunt pe rol mai multe judecăţi în chestiunea aceasta, pentru că întotdeauna se întreabă de ce s-a ales firma cu oferta mai scumpă, spunându-se că oferta cea mai ieftină era prea iefină. E puţin de râsul lumii!”.

„Eu nu pot fi simpatic”

De asemenea, Kiss a fost întrebat de crede că nu a fost simpatizat ca preşedinte al CJ Bihor. Iată ce a răspuns atunci Kiss: „Pe mine m-au votat 60.000 de oameni. Mă gândesc că cel puţin aceia m-au simpatizat. Dacă simpatia e transmisă de ziare, atunci într-adevăr nu eram simpatizat, pentru că aţi scris cu accent negativ despre mine. Câte nu aţi scris? Că mâine mă arestează, să-mi dau demisia, că am furat. Nu s-a demonstrat nimic, însă lumea a crezut. Au trecut doi ani şi nu am fost arestat, n-am fost nici cercetat. Înseamnă că ori n-am făcut, ori am ascuns bine! Nu rezultatele mele erau contestate, ci persoana mea. Nimeni n-a contestat că judeţul a mers foarte bine în vremea aceea. Că am avut destui bani şi foarte multe activităţi. Doar că Kiss nu este simpatic. Şi mie îmi plac fetele tinere, subţiri mai mult decât bărbaţii mici, graşi şi bătrâni. Eu nu pot fi simpatic. Cred însă că un om trebuie judecat în baza rezultatelor muncii sale. Şi trebuie evaluat după terminarea mandatului”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !