Kiss: Licitaţia, pe 18 aprilie

2Comentarii
Presedintele Consiliului Judetean, Kiss Alexandru, e sigur: 18 aprilie a.c. e data în care va avea loc licitatia pentru vinderea terenurilor pe care vor fi ridicate cartierele de blocuri promise. Consiliul Judetean are la dispozitie 12 hectare în zona strazii Armatei Române si cinci hectare în Calea Aradului, ambele obtinute de la Ministerul Apararii Nationale.

Initial 10 martie fusese anuntata de catre Kiss drept ziua în care urmau sa fie scoase la vânzare terenurile amintite. Din cauza întârzierilor aparute în finalizarea caietului de sarcini si a faptului ca presedintele Kiss a fost plecat în concediu, pregatirile pentru licitatie au trenat, determinând amânarea ei.


Potrivit vicepresedintelui Stefan Seremi, desi Executivul Consiliului Judetean i-a invitat pe consilieri sa citeasca caietul de sarcini pentru a se dumiri ce si cum, pâna acum nici unul nu s-a aratat interesat de acest lucru.


Presedintele Kiss Alexandru a insistat asupra faptului ca acest caiet de sarcini are prevederi menite sa oblige constructorul sa ridice blocuri pe care sa le vânda ulterior celor care s-au înregistrat pe www.cartiernou.ro. Pâna în prezent s-au înscris pe Internet 4.512 solicitanti.

Termene precise


Caietul de sarcini mai prevede ca, în termen de 30 de zile de la adjudecarea licitatiei, va fi semnat un contract între Consiliul Judetean si câstigatorul licitatiei privind vânzarea terenului, contract prin care forul judetean doreste sa se asigure ca terenul va fi folosit conform prevederilor din caietul de sarcini.

Altfel, tranzactia se anuleaza. Alta clauza, prevazuta în caietul de sarcini, se refera la obligativitatea constructorului de a începe constructia în sase luni de la licitatie, toate blocurile trebuind finalizate în patru ani. „În primul an vor trebui finalizate minimum 10% din locuinte, în al doilea 20%, în al treilea 30%, iar în al patrulea toate”.

Calin Corpas
2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor